6 excursions refrescants per a fer en família aquest estiu

Des del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya som partidaris de fer excursions i sortir a la natura tot l’any, plogui o nevi. L’estiu però ens convida a fer un tipus d’excursió que els infants gaudeixen molt: totes aquelles que tinguin a veure amb ficar-se a l’aigua! 

En l’apartat “Rutes” de la nostra web podreu trobar un munt de propostes d’excursions per a fer amb infants ja sigui a peu o en bicicleta. En aquest article però, us en fem una selecció d’aquelles més refrescants!

Coneixes alguna ruta refrescant per a fer en família que vulguis compartir amb nosaltres? Deixa’ns-ho als comentaris!

Localització: Roses, Girona
Distància: 4,7 km
Durada: 1 hora i mitja a peu
Dificultat: Fàcil

Excursió circular molt curta i, tot i que cal parar atenció en alguns punts on el terreny és més pedregós, és relativament senzilla. Es tracta d’un dels espais amb major valor mediambiental de tot el Parc Natural del Cap de Creus i des d’on tindrem unes magnífiques vistes del Mediterrani i la badia de Roses. 

En la pàgina de la ruta, a més, hem penjat un petit quadern d’activitats on, entre elguns passatemps, hi podreu trobar la llegenda mitològica de la creació del cap. Conèixer-la fa ens permet parar atenció als detalls del paissatge i apreciar encara més la màgia d’aquest entorn tan privilegiat.

Localització: Sant Carles de la Ràpita, Tarragona
Distància: 20 km
Durada: 1 hora en bicicleta
Dificultat: Fàcil

Excursió circular que podrem fer tant a peu com en bicicleta per aquesta platja salvatge on hi fan parada en les seves migracions un munt d’aus provinents d’Àfrica i bona part d’Europa.

Es tracta d’una petita península del Delta de l’Ebre declarada Reserva Natural Parcial per la seva riquesa piscícola i diversitat biològica. 

Localització: Sardenes, Girona
Distància: 16 km
Durada: 4 hores a peu
Dificultat: Mitja

Ruta circular prou senzilla però amb alguns punts de dificultat depenent de les condicions meteorològiques prèvies. 

Tot seguint el curs de la riera de Sant Aniol trobarem diversos gorgs i basses on poder-nos remullar. Els més espectaculars d’ells son el Gorg Blau i el Salt del Brull. Al llarg del camí passarem diversos punts d’interès així com per zones boscoses que faran el camí encara més agradable ara que la calor apreta.

Localització: Sardenes, Girona
Distància: 10 km
Durada: 2,5 h a peu
Dificultat: Mitja

L'Engorjat de la Fou

L’engorjat de la Fou és un salt d’aigua situat dins l’espai Natural Protegit de la Serra de Miralles-Queralt, a Sant Martí de Tous, un dels pobles més antics de l’Anoia.

Al llarg de la ruta, tot travessant la densa vegetació de ribera, trobarem diversos punts d’interès on podrem anar fent parades.

Es tracta d’una ruta senzilla però amb alguns punts de dificultat depenent de la humitat de la zona i de si els dies previs ha plogut o no, ja que haurem doncs de travessar alguns camins més enfangats. 

Localització: Baix Emporda, Girona
Distància: 33 km
Durada: 2,5 h en bicicleta
Dificultat: Baixa

Pirinexus. Baix Empordà

La Pirinexus és una ruta circular de 353km que recorre el nord de la província de Girona i els Pirineus Orientals. Està composada per diferents trams, alguns amb un major grau de dificultat que d’altres.

En aquest cas, el tram Baix Empordà és un dels més senzills per a poder fer amb la canalla i que ens permetrà, a banda de poder visitar pobles preciosos amb molt d’encant, poder-nos també refrescar en les seves platges durant el trajecte. 

Localització: Clariana de Cardener, Lleida
Distància: 15,6 km
Durada: 2 hores en bicicleta
Dificultat: Mitja

Ruta circular per a fer en bibicleta pels voltants de l’embassament de Sant Ponç, un embassament artificial situat a la comarca del Solsonès. Una excrusió molt agradable i prou senzilla, tot i que hi ha alguns trams que fan certa pujada.

Pels voltants de l’embassament hi podrem trobar diverses platges on fer un bany o gaudir dels diferents esports aquàtics que hi tenen lloc. Hi podrem, fins i tot, prendre quelcom a La Caseta del Pantà, un xiringuito situat just a la vora del pantà.

En la pàgina de la ruta hi podreu trobar un petit quadern d’activitats que hem creat per aquesta ruta on, a banda d’alguns passatemps, hi podrem descobrir els diferents peixos que hi viuen dins del pantà.