Els millors jocs de taula de viatge

L’infant ha de gaudir plenament de jocs i recreacions, els quals han d’estar orientats cap a les finalitats perseguides per l’educació; la societat i les autoritats públiques s’han d’esforçar per promoure el gaudi d’aquest dret.

Aquesta frase correspon al Principi 7 de la Declaració dels Drets dels Infants redactada per les Nacions Unides i des del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya no hi podriem estar més d’acord. Som uns grans defensors del joc, tant pels seus beneficis educatius com per simplement la seva vessant lúdica, essencial en el desenvolupament dels infants. Els jocs de taula, a més, són una bona excusa de passar una bona estona d’oci en família.

Fa uns mesos vam fer una selecció de Jocs de taula per a la primera infància. Avui però, fem una selecció de jocs amb un format més portàtil i compacte, per a dur a la bossa i jugar a l’aire lliure o que ens poden ajudar a fer els trajectes als nostres destins de vacances més amens.

El Fruiter

El Fruiter

Edat recomanada: + 2 anys
Jugadors: De 2 a 4
Editorial: HABA

Aquest joc ja el vam recomanar en l’article «Jocs de taula per a la primera infància» però aquest cop recomanem la seva versió mini. És un dels nostres jocs preferits per als més petits que s’inicien en el món dels jocs de taula per la seva senzillesa. 

Hem de collir els fruits de l’arbre abans que arribi el corb i se’ls mengi. Aquesta versió mini ve en una petita capsa d’alumini, i les peces son de fusta i cartró resistent. Perfecte per dur dins la bossa. 

Qui soc

Qui Sóc?

Edat recomanada: + 5 anys
Jugadors: Més de 2
Editorial: HABA

Aquest joc de taula és un classic i ens permet jugar-lo en qualsevol lloc amb jugadors d’edats diverses. Ens permetrà treballar la imaginació, la capacitat d’empatitzar i  simular personatges, així com la capacitat de fer les preguntes correctes. 

Cada jugador te una diadema al cap amb una tarjeta que representa un objecte o un personatge. A través de fer  preguntes a la resta de jugadors haurà d’esbrinar de qui o de què es tracta.

Story Cubes

Storycubes

Edat recomanada: + 5 anys
Jugadors: Més de 2
Editorial: Zygomatic

Aquest és un dels nostres jocs no competitius preferits per a jugar amb infants (i adults!) de qualsevol edat. Dins una petita caps molt pràctica de dur dins la bossa, trobarem nou daus amb imatges d’objectes a cada cara. Llençant els daus haurem d’inventar una història que contingui tots els elements que ens hagin sortit als daus. Hi ha tres versions del joc: Versió clàssica (taronja), sobre viatges (verd) i accions (blau)

 

Ens ajudarà a treballar la imaginació i la creativitat i, si juguem amb infants d’edats diverses, de ben segur que ens sorprendran amb la seva capacitat inventiva. 

Pizza Express

Edat recomanada: + 5 anys
Jugadors: De 2 a 6
Editorial: Troquel Games

Es tracta d’un joc amb sis modalitats per a poder adaptar el seu nivell a l’edat dels seus jugadors i que ens permetrà treballar la velocitat, la destresa visual i la memòria.

Haurem de fer la nostra pizza segons els ingredients que ens diguin les cartes. Un joc molt senzill per passar una bona estona i que per la seva temàtica sempre agrada als més petits.

Tres desitjos

Edat recomanada: + 6 anys
Jugadors: De 3 a 8
Editorial: Troquel Games

Joc d’intuició que ens farà conèixer millor les persones amb qui juguem perquè hem de pensar en els seus gustos i intentar endevinar els seus sentiments respecte als desitjos que li podria concedir el Geni del llum. Una bona manera d’aprofitar les vacances per a fomentar el diàleg i millorar les relacions interpersonals.

Hem d’imaginar que tenim tres desitjos i els demés hauran d’esbrinar quin serà el desig que més ens agradaria, el que menys i el que ens deixaria indiferents. 

Adventure Stories

Edat recomanada: + 8 anys
Jugadors: Més de 2
Editorial: Cayro

Joc que pertany a la saga “Black Stories”. A diferència d’aquest però, aquest va dirigit a un públic més jove. 

Un dels jugadors fa de narrador i i haurà de llegir en veu alta l’anvers de la targeta on hi trobarem una història sense concloure. La resta de jugadors, a través de preguntes de “si, no i potser”, hauran de resoldre el misteri. Un joc molt entretingut en el que haurem de cooperar i treballar en equip per a desxifrar el misteri. 

Dixit

Edat recomanada: + 8 anys
Jugadors: De 3 a 6
Editorial: Libellud

Un dels jugadors fa el rol de narrador i haurà d’explicar una història basada en un dels dibuixos de les seves cartes. Cada jugador basant-se en la història haurà d’esbrinar quina era la carta del narrador. 

Es tracta d’un joc molt popular i no és per menys. És molt entretingut i, deixant volar la imaginació el màxim possible, dóna molt de joc permetent-nos treballar la nostra faceta de contacontes. Perfecte per a passar la tarda o per a una vetllada de descans després d’un dia de platja.

Virus

Edat recomanada: + 8 anys
Jugadors: De 2 a 6
Editorial: Tranjis Games

Aquest és un clàssic entre els jocs de taula de viatges. Es tracta del joc de cartes espanyol més venut i és que realment és un joc molt divertit que ens assegura passar una bona estona en qualsevol lloc.

Uns virus experimentals s’escapen del laboratori i la nostra missió és aconseguir aïllar un cos sa representat per quatre cartes (cor, ronyó, cervell i os) per tal d’evitar la propagació de malalties.

Hive pocket

Edat recomanada: + 9 anys
Jugadors: 2
Editorial: Ghenos Games

Joc d’estratègia molt semblant als escacs amb una versió de viatge amb peces més petites que venen dins un petit sac que ens podrem endur a qualsevol lloc. 

Tenim cinc categories diferents de peons, cadascun habilitat per realitzar certs moviments i jugades. Guanya el primer que aconsegueixi envoltar l’abella reina de l’oponent 

Els homes llop de vallnegra

Edat recomanada: + 10 anys
Jugadors: De 8 a 18
Editorial: Asmodée

Quan arriba la nit alguns dels vilatans d’un poble es converteixen en homes llop que maten alguns dels vilatans i als altres els converteixen en homes llop.

Les cartes que es repartiran ens diran quin serà el nostre rol i un jugador que farà de moderador gestionarà el dia i la nit i marcarà el ritme del joc.

Es tracta d’un joc molt divertit per a grups més grans de persones en el que haurem de fer servir les nostres tàctiques manipulatives per enredar els jugadors i no desvetllar quin és el nostre rol en el joc. 

I tu? Tens algun joc de taula per a jugar en família que t’agradaria recomanar? Comparteix-nos-el als comentaris