Punta de la Banya (Delta de l’Ebre)

Com arribar?

Aparcarem prop del Càmping Eucaliptus cap a la platja dels Eucaliptus.

Prèviament havent fet una visita a la platja dels Eucaliptus, en posem en marxa sortint del Càmping Eucaliptus cap al camí de sorra que va entre les dunes, amb el mar a mà esquerra.
La ruta pel terreny és plana fins que un canal que ve de la Tancada ens barra el pas, ens desviem una mica a la dreta passant per un pont que hi ha al costat d'una estació de bombeig, i el camí ens retorna al camí que havíem deixat, i que tira recte fins on es perd de vista.

A mesura que avancem arribem a la platja de l'Aluet que ens queda a l'esquerra i a la dreta el moll del Trabucador amb la badia dels Alfacs, amb Sant Carles de la Ràpita l'altre cantó, a partir d'aquí anirem avançant per la Barra del Trabucador, entre les dues aigües.

El camí és planer, de sorra, força compacte tot i que podem trobar algun tros tou a causa de la humitat, però en general és de bon fer.

A l'arribar a l'inici de la punta de la Banya, a partir d'aquí no està permès passar, ja que és una Reserva Natural Parcial, a la dreta marxa el camí cap a les salines de la Trinitat, amb accés reservat als treballadors, a l'esquerra podem anar fins al mar. Per retornar al punt d'inici, la Platja dels Eucaliptus desfarem el camí.

  • Recomanem fer l'excursió aviat per veure sortir el sol des de la platja o tard per veure la posta.
  • Evitar dies posteriors a fortes pluges o temporals (sobretot si es fa amb bicicleta) per evitar trobar la sorra massa tova.
Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

20 km
1 hora

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

camins plans i poc desnivell

Zones de pícnic i parcs

A primera línia de platja hi trobem 6 taules de fusta sota una estructura també de fusta. Forma part de l'aparcament.

http://somdepicnic.blogspot.com/2017/04/area-de-picnic-de-la-platja-del.html

Què aprendrem?

  • Vegetació i fauna de zones humides