Els millors quaderns per aquest estiu 2022!

El joc és la feina de l’infant. Mentre juguen, els nens i les nenes estan concentrats, motivats i sense adonar-se’n estan aprenent moltes de les competències bàsiques que els ajudaran a créixer feliços i esdevenir adults competents.

Als centres educatius està canviant molt la manera de treballar les matèries: molts menys deures repetitius i molts més reptes i jocs. És que als infants els motiva molt enfrontar-se als desafiaments i trobar les seves pròpies solucions. Els agrada investigar i crear amb tota mena de materials, els agrada pensar i somiar en mons imaginaris…

És per això que l’equip pedagògic del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya, un any més, hem volgut preparar un recull dels millors i més originals quadernets d’estiu que segur que trobareu a les llibreries Abacus, propostes que s’escapen de l’estructura habitual dels quadernets de vacances, que tenen elements destacables com un bon fil conductor, treball de competència emocional, activitats o propostes que no havíem vist mai. Ens han enamorat algunes propostes d’editorials que realment han fet una feina disruptiva i amb uns resultats fantàstics. Aquest any incloem també a Smartick, una proposta digital perfecte per a poder-hi accedir en qualsevol lloc en qualsevol moment.

Nivells disponibles

 • Per a educació infantil 5
 • Tots els cursos de primària
 • 1er i 2on d’ESO

Pistes de joc amagades, un bon alicient per l'estudi durant l'estiu

Quaderns d'estiu de Castellnou​

Els nous quaderns de Castellnou destaquen a la llibreria pel disseny floral i colorit de les seves portades. En podeu trobar des d’infantil a 2n d’ESO. Els quaderns de vacances d’ESO es troben organitzats per tallers i als quaderns de primària les activitats estan organitzades per ESPAIS: el de llengua, anglès, matemàtiques, l’espai de capacitats bàsiques, el de creativitat i l’espai de projectes, on es treballen diferents disciplines en una mateixa activitat. Els “espais” estan definits per colors i no estan barrejats, totes les activitats de llengua estan al capítol/espai de llengua, etc. Per fer les activitats de forma més variada els infants hauran d’anar treballant una pàgina de cada un dels espais, saltant d’una banda a l’altre del llibre. Per sort això ja està contemplat en la primera plana del quadern en la que es proposa que l’infant faci la seva planificació de treball amb un calendari de tot l’estiu i a l’última plana l’anima a fer una autoavaluació tant de la planificació com de les activitats. 

A més també compta amb un repte final, el Joc Amagat, que, un cop resolt, s’envia la resposta al web de l’editorial i l’infant entra a participar en un sorteig que faran en acabar l’estiu! 

Nivells disponibles

 • Tots els cursos de primària i secundària
 • També disponibles els quaderns “Faré…” dirigits a alumnes d’esducació infantil

Quadern d'estiu + APP

Col·lecció Prepara... de Text-LaGalera

Una col·lecció de quaderns d’estiu que tenen una APP interactiva que els complementa. A més estan enquadernats amb espiral, fet que que facilita molt l’obertura i l’escriptura de les pàgines. El contingut està classificat per àmbits i amb separadors: llengua catalana, castellana, anglès, matemàtiques i medi.

La maquetació també és molt neta. Hi ha poques activitats per pàgina i espai suficient per completar-les. A més les activitats són adients pel nivell que proposa i al final de cada àmbit tenen un petit test.  També compta amb solucionari. Malgrat que aquests quaderns no tenen un fil conductor, l’estil és coherent i són còmodes i clars. El plus: la APP interactiva on els infants podran seguir consolidant competències responent preguntes del joc i arribant al curs vinent en plena forma. 

Nivells disponibles

 • A partir dels 5 anys

De gran vull ser... feliç! Quadern d'activitats

Valors i eines per fomentar una actitud positiva - Altea

De gran vull ser…” és un quadern molt original que ens permet treballar unes àrees molt necessàries per al desenvolupament emocional dels més petits i fomentar així una actitud positiva davant la vida.

Està dividit en cinc àrees o nivells: Llenguatge positiu, agraïment, confiança, gestió de la frustració i empatia. A través d’endevinalles, enigmes, activitats entretingudes així com amb petits requadres explicatius, aconseguim que l’infant reflexioni sobre aquests temes i trobi eines per enfrontar-se als problemes del dia a dia. A mesura que anem completant els nivells obtenim una clau que ens servirà per a desbloquejar el missatge especial final.

Al no tractar-se de matèries tradicionals el quadern pot anar dirigit a infants d’un rang molt ampli d’edat: A partir dels 5 anys fins els 9 anys

Nivells disponibles

 • Per a 1er, 2on i 3er de primària

Quadern de vacances FCB

Col·lecció de vacances de barça books - estrella Polar

Un quadern molt original i divertit, perfecte pels infants amants del futbol. Sis dels futbolistes de primer nivell del Barça masculí i femení son els responsables de guiar les activitats dividides en sis àrees de treball (Ciències naturals, Anglès, Expressió Artística, Llengua, Ciències Socials i Matemàtiques). 

En les explicacions s’intercala informació sobre el club i aquesta ens serveix de punt d’enllaç entre les diferents matèries. 

En el quadern de vacances FCB, a mesura que anem avançant en les activitats, hem d’anar pintant una part de l’escut per certificar el progrés i, un cop acabem el quadern tenim un carnet de soci/sòcia retallable. 

Nivells disponibles

 • Hi ha disponibles dues històries, una de pirates i una de faraons i dos nivells per cada història.
 • Nivell 1: Entre 6 i 8 anys
 • Nivell 2: Entre 8 i 10 anys

Visquem una aventura de pirates i faraons!

Col·lecció Aventura de l'Editorial Salvatella​

Aquesta magnífica novetat de l’Editorial Salvatella us deixarà bocabadats. No són quaderns d’estiu com a tal ni tampoc són llibres de text per treballar durant el curs. Són quaderns competencials, multidisciplinaris i multinivell on els infants treballen totes les competències (lingüística, artística, emocional i social) a través d’una història d’aventures que es va desenvolupant a mesura que avancen les pàgines. Les activitats proposades al quadern van acompanyades d’unes il·lustracions precioses que també ajuden a entrellaçar l’engrescadora història que s’hi desenvolupa. Una proposta ideal perquè els infants gaudeixin molt repassant les competències bàsiques del curs. Garantit!

El que més ens ha agradat, a més de les històries i el format i les il·lustracions, és que és un dels pocs quaderns d’estiu que treballa les habilitats emocionals i que no dona solucions úniques als reptes. Un 10, per Salvatella!

Nivells disponibles

 • Nivells: +3, +4, +5, +6 anys
 • Per a infants de 3 a 8 anys

El meu quadern Montessori

Col·lecció montessori per E.I. de l'editorial estrella polar

Quadern d’activitats tàctils, visuals i sonores que conviden els infants a descobrir la lectura, l’escriptura, els nombres i el món que els envolta.

Els quaderns estan basats en la pedagogia Montessori, un sistema educatiu que incita els infants a observar, a manipular i a experimentar per comprendre millor el món que els envolta i ser protagonistes del seu propi aprenentatge.

L’edició dels quaderns és molt neta i senzilla, ideal per a que els infants més petits puguin centrar l’atenció d’allò en què estan treballant sense distraccions.

A l’inici de cada àrea de treball hi ha una petita explicació dirigida als pares i mares sobre què és el que es busca treballar en aquella lliçó i el seu perquè, a més d’alguns consells sobre activitats complementàries que es poden realitzar per tal de seguir treballant aquella faceta del desenvolupament. 

Nivells disponibles

 • Col·lecció Vacances: Per a P5 i per a tots els cursos de primària
 • Quaderns competencials: Dels 5 als 12 anys
 • Col·lecció Mi cuaderno de verano: Dels 3 als 8 anys

Nous quaderns de vacances Rubio

Quaderns de vacances i quaderns competencials de rubio

Amb els quaderns de la col·lecció Vacances, a través de jocs, exercicis entretinguts i dibuixos, repassem les quatre matèries en les que es divideix el quadern: Llengua, matemàtiques, ciències naturals i socials. Les activitats estan dividides per diferents àrees temàtiques que ens serveixen de fil conductor per a les activitats. L’edició és molt neta i senzilla, fent servir la lletra lligada per a incentivar la bona caligrafia per part de l’infant. 

Molt interessants són també els quaderns competencials de Rubio, amb activitats que ens permeten treballar amb major profunditat algunes competències com son la comprensió lectora, l’escriptura, la competència matemàtica i la solució de problemes i operacions, 

També cal destacar la col·lecció de quaderns “Mi cuaderno de verano” amb nivells disponibles per a infants de 4 a 9 anys basada en l’enfocament de les intel·ligències multiples on a través d’entretingudes activitats i propostes d’oci en família, consolidarem hàbits saludables, treballarem l’educació en igualtat i el respecte per la natura. Aquesta col·lecció només està disponible en castellà.

 

Nivells disponibles

 • Pasatiempos y juegos. Mapas y planos: Dirigit a infants entre 6 i 9 anys
 • Primeros pasatiempos y juegos. De vacaciones: A partir dels 5 anys

Usborne

Passatemps i jocs

Urborne te en la seva col·lecció un munt de quaderns que, tot i ser de passatemps i jocs, creiem podem classificar-los com a quaderns d’activitats. 

Amb el quadernPasatiempos y juegos. Mapas y planos“, a través de divertides activitats, podem treballar i repassar àrees com ara geografia, ciències naturals i fins i tot matemàtiques, sempre seguint el fil conductor de la cartografia i els viatges pel món.

“Primeros pasatiempos y juegos. De vacaciones” és un bloc per a infants  més petits a partir dels 5 anys amb gairebé 200 activitats inspirades en les vacances. Des de dibuixos, passatemps fins a jocs de lògica. El format és compacte i amb les pàgines arrencables,  molt còmode per a dur de vacances per a passar l’estona.

Nivells disponibles

 • 6 nivells diferents classificats en monosíl·labs, bisíl·labs i trisíl·labs
 • Per a infants entre 4 i 8 anys

Per iniciar-se en la lectoescriptura

Síl·laba a Síl·laba

Conjunt de quaderns de l’editorial Salvatella dirigit a infants que s’inicien a la lectoescriptura.
A través d’exercicis repetitius però alhora divertits, els nens i nenes aprendran a llegir i escriure les seves primeres paraules. A mesura que augmenta la quantitat de síl·labes, augmenta el seu nivell de dificultat. 

Els infants podràn autocorregir-se gràcies als codis QR que complementen els quaderns, on podràn escoltar o fer exercicis de forma autònoma amb les paraules treballades.

Nivells disponibles

 • Dos programes: Lectura i matemàtiques
 • Per a infants de 4 a 14 anys

Smartick - L'alternativa digital

Mètode online de matemàtiques i/o lectura

Permet als infants, amb només 15 minuts al dia, repassar aquestes matèries i que no perdin l’hàbit d’estudi ni els coneixements adquirits durant el curs escolar. 

Es realitza online, en ordinador o tauleta, i s’adapta exercici a exercici al nivell i al ritme de cada infant. El programa de matemàtiques porta més de 10 anys al mercat i es pot seguir en castellà, anglès o portuguès. El programa de lectura es va llançar fa gairebé dos anys i ara com ara només està disponible en castellà.
En acabar la sessió diària de matemàtiques i/o lectura entrant al món virtual de Smartick s’hi poden trobar 30 jocs educatius per potenciar memòria, raonament, atenció i flexibilitat.

Ofereixen 7 dies de prova gratuïta, sense cap mena de compromís. Per a les vacances d’estiu, podreu trobar a més un descompte especial de fins el 40%. 

Jocs, passatemps i propostes d'activitats!

Selecció per complementar els quaderns de vacances!

Si voleu compartir amb els vostres fills estones de jocs d’enginy, passatemps o busqueu idees d’activitats manuals per fer durant les vacances, us presentem un petit recull de propostes que us encantarà: 

Editorial Estrella Polar

Un quadern ple d’activitats:  per passar una estona ben entretinguda aquest estiu. Des d’enigmes, sopes de lletres, embarbussaments, jocs d’enginy, refranys.

Dirigit a infants d’entre 9 i 12 anys.

Editorial Montena

Anagrames, jocs de paraules, tangrams i endevinalles entre d’altres. Jocs de lògica i enginy, que entretindran a tota la família. 

Des d’infants a partir dels 9 anys fins a adults. 

Editorial Alfaguara

Un munt de jocs de taula, DIYs o com fer les nostres joguines son algunes de les activitats que podem trobar en aquest llibre protagonitzat per aquest personatge tan popular. Per a infants entre 7 i 9 anys

primerospasatiempos

Primeros pasatiempos y juegos. De vacaciones

Editorial Usborne

Bloc per a infants  més petits, a partir dels 5 anys, amb gairebé 200 activitats inspirades en les vacances. Des de dibuixos, passatemps fins a jocs de lògica. 

El format és compacte i amb les pàgines arrencables,  molt còmode per a dur de vacances dins la motxilla i assegurar-se així una bona estona d’entreteniment.

Editorial La Galera

Els Rescatadors Màgics, personatges creats pel David Sierra i protagonistes d’un munt de novel·les, son el fil conductor d’aquests jocs i passatemps. Les seves pàgines a ple color convertirán els nens i nenes en els protagonistes d’un centenar d’aventures! 

Per a infants entre 7 a 9 anys.

Recordeu que al Portal d’Activitats Educatives de Catalunya podeu trobar propostes d’activitats per tot el territori: rutes a la natura, teatres, museus, tallers, casals, colònies…. tot llest per a gaudir d’un estiu enriquit!! I si el que vols es comprar quaderns per les vacances d’estiu, entra a l’Abacus on els trobaràs tots als millor preu! 

MOLT BON ESTIU ENriquit a TOTHOM!

Loading