Endinsa’t a la universitat abans dels 18!

Els campus universitaris d’estiu són una excel·lent oportunitat per als estudiants de batxillerat, secundària i cicles formatius d’explorar les seves passions i obtenir una visió del món universitari des de dins. Els permeten experimentar una immersió en l’entorn universitari, oferint-los una experiència enriquidora que combina la docència amb la pràctica experimental i lúdica. Una experiència que també els pot ajudar a desenvolupar les seves habilitats socials i acadèmiques, i els prepara per la seva futura carrera universitària.

Als campus universitaris d’estiu els estudiants tenen l’oportunitat de participar en programes intensius de classes, tallers i activitats; tots ells dissenyats per a desafiar els estudiants i animar-los a aprendre de forma activa i col·laborativa. També els permet connectar amb altres estudiants, conèixer professors universitaris i professionals en el camp de les seves passions.

Les escoles universitàries d’estiu poden ajudar als joves a prendre decisions informades sobre el que volen estudiar en el futur i quina volen que sigui la seva carrera professional. A través de l’aprenentatge pràctic i les experiències d’immersió en camps específics, els estudiants poden tenir una millor comprensió de les seves opcions de carrera i interessos personals. 

En aquest article us fem un recull dels millors campus universitaris d’estiu de Catalunya.

NOTA: La informació d’aquest article s’anirà actualitzant a mesura que tinguem més detalls de la programació d’estiu de les universitats de Catalunya

Universitat de Girona (UdG)

Campus PreBAT: Del 26 al 30 de juny. Dirigit a alumnes que han completat 4rt d’ESO

Jove Campus de Recerca: Del 3 al 7 de juliol per a alumnes que han finalitzat 1er de batxillerat

Campus d’Estiu de Màgia i Ciència: Del 26 al 30 de juny. Per a alumnes de 4rt d’ESO, 1er i 2on de batxillerat i cicles formatius

La Universitat de Girona, un any més, ens planteja tres propostes molt interessants per aquest estiu que permetran als estudiants preuniversitaris conèixer de primera mà el món universitari:

D’una banda tenim el Campus PreBAT del 26 al 30 de juny. Una iniciativa destinada als estudiants que han completat 4rt d’ESO i que els ofereix una estada de quatre dies en els tres campus de la universitat i el Parc Científic i Tecnològic per a que descobreixin les activitats de recerca que s’hi duen a terme. El programa del campus inclou conferències, tallers i visites als laboratoris de les facultats i centres de recerca.

El Jove Campus de Recerca, que es durà a terme del 3 al 7 de juliol, està dirigit als estudiants que han finalitzat primer de batxillerat. Aquest programa proposa activitats i tallers per descobrir la investigació multidisciplinària de la universitat i posar a l’abast dels participants eines i recursos que els permetin introduir-se en el món de la recerca i avançar amb solidesa en el seu treball de recerca una vegada finalitzat el campus. Els participants tindran l’oportunitat d’aprendre de prestigiosos investigadors de la UdG, descobrir laboratoris i tallers, i realitzar itineraris i visites científiques.

El Campus d’Estiu de Màgia i Ciència, que tindrà lloc entre el 26 i el 30 de juny, busca enriquir l’educació dels participants amb tècniques innovadores com la màgia i les habilitats escèniques, mentre adquireixen coneixements en diverses àrees de la ciència. Una setmana plena d’activitats que combinaran la màgia i la ciència per aconseguir un enriquiment educatiu i objectiu per als estudiants preuniversitaris. Obert a estudiants de 4rt curs d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i cicles formatius.

La Salle Campus Barcelona

Realització: Del 3 al 14 de juliol

Dirigit a: Estudiants d’entre 15 i 18 anys

Del 3 al 14 de juliol té lloc a la la Salle Campus Barcelona la Summer School. Una oportunitat perfecte de viure l’ambient universitari en un entorn internacional 100% en anglès. Els alumnes internacionals de la Summer School venen de països com: Turquia, Mèxic, Rumania, República Txeca, Líban, Itàlia, Grècia, França, Brasil, Alemania, Emirats… 

Dirigida a estudiants d’entre 15 a 18 anys s’ofereixen 5 cursos focalitzats en 4 àrees: Business, arquitectura, arts digitals i animació, enginyeria. Els cursos estan dissenyats amb un enfocament pràctic per a que els estudiants puguin experimentar què se sent estudiant i sent un professional en aquests àmbits. A banda de les classes també hi haurà activitats culturals i d’oci extres on poder connectar amb els altres estudiants.

La Summer School permet participar-hi una o dues setmanes, només matí o jornada completa i, fins i tot, s’ofereix l’opció d’allotjament per a una experiència totalment immersiva.

Realització: Tres primeres setmanes de juliol

Dirigit a: Estudiants d’entre 15 i 18 anys

Al llarg del mes de juliol Esade ofereix els joves preuniversitaris una oportunitat excepcional de viure una primera immersió en la vida universitària en aquesta institució de prestigi internacional.

En un entorn multicultural i 100% en anglès, la Summer School ofereix als joves una aproximació pràctica al món del dret, la política, les relacions internacionals, l’economia i el màrqueting. Les classes, impartides per professorat de gran prestigi en les diferents àrees, combinen diferents metodologies pràctiques i innovadores, que ajudaran els estudiants a potenciar habilitats personals com ara el lideratge, el treball en equip, l’oratòria i la negociació.

Dirigida a joves d’entre 15 i 18 anys, la Summer School els permet viure una experiència totalment multicultural des del campus de Barcelona acompanyats d’altres companys que també volen gaudir d’un estiu únic.

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Realització: Darrera setmana de juny i tres primeres setmanes de juliol.

Dirigit a: Estudiants de secundària i batxillerat

La Universitat Pompeu Fabra, en la seva tasca per oferir un ensenyament rigorós, de qualitat i pràctic a diferents públics obre les seves portes als estudiants de secundària i batxillerat la última setmana de juny i les tres primeres de juliol amb el Campus Júnior. Els cursos oferts inclouen disciplines diverses amb una combinació de docència i pràctica experimental i lúdica. Amb aquesta oferta la universitat vol ajudar als estudiants decidir què estudiar en el futur a través d’aquesta experiència enriquidora i divertida.

Universitat de Terrassa

Realització: Darrera setmana de juny i dues primeres de juliol

Dirigit a: Estudiants de 3er i 4rt d’ESO

La darrera setmana de juny i les dues primeres de juliol la Universitat de Terrassa ofereix un any més el Campus Tecnològic d’Estiu, per a l’alumnat de 3er i 4rt d’ESO de centres participants al Programa de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE).

Es durà a terme en col·laboració amb l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, ESEIAAT-UPC, el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia, CITM-UPC i l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya, ESCAC i es desenvoluparà a la seu dels centres universitaris. 

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Realització: Del 26 de juny al 14 de juliol

Dirigit a: Estudiants de 3er i 4rt d’ESO

La Universitat Autònoma de Barcelona ofereix cursos d’estiu per apropar els estudiants al món universitari de manera amena i atractiva, i ajudar-los en la seva orientació acadèmica. Aquests cursos, adreçats a estudiants de secundària de 3er i de 4rt d’ESO, batxillerat i cicles formatius, seran impartits per professors experts de la UAB i aborden diversos àmbits de coneixement com  ara Biologia, Història, Ciències de la Comunicació, Enginyeria, Matemàtiques, Psicologia, Traducció i Interpretació, Veterinària, entre altres. 

universitat politècnica de catalunya (upc)

Dirigit a: Estudiants de 3er i 4rt d’ESO, batxillerat i cicles formatius

La UPC ofereix un any més, dins de les activitats d’estiu de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), una selecció de cursos amb l’objectiu de proporcionar als estudiants de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius un coneixement més profund del món universitari i una millor orientació acadèmica. La oferta de cursos encara està en preparació però en el seu web es pot consultar l’edició de l’any passat

Loading