Benvinguts a Pagès Tot l’Any!

Benvinguts a Pagès Tot l’Any és un projecte que respon a la demanda de bona part de la pagesia catalana d’esdevenir un reclam turístic més enllà de l’activitat del dia a dia i donar a conèixer la seva feina a tota la ciutadania. El projecte va sorgir a partir de la gran festa de BaP que se celebra un cap de setmana de tardor i s’ha convertit en una proposta vigent els 365 dies de l’any en la que els productors obren les portes de les seves granges i obradors i mostren el treball que fan diàriament conreant el camp o amb la pastura.

És la forma de posar en valor l’origen de tot allò que mengem i visibilitzar qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules, així com una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament als productors/es.

La iniciativa promou l’apoderament tant dels pagesos i pageses en l’àmbit turístic com dels ciutadans com a consumidors responsables, promovent el producte local i de proximitat.

Així, de gener a desembre es poden reservar visites que asseguren una experiència agroturística de primer nivell amb una oferta extensa d’activitats, entre les quals el públic pot acompanyar un grup d’ovelles a pasturar pels camps del Pallars Sobirà, caminar entre animals de pastura a la Noguera, aprendre els secrets de la producció de l’arròs a un antic molí al Delta de l’Ebre, visitar els castanyers centenaris d’Osona, alimentar cabres, vaques i conills a una granja del Maresme, degustar les pomes ribagorçanes als camps de l’Alta Ribagorça o descobrir com és el procés d’elaboració de la sidra a una petita explotació del Baix Empordà, entre altres activitats.

Així que si esteu pensant en organitzar una escapada en família per gaudir i aprendre amb els 5 sentits i voleu conèixer la pagesia catalana, les seves explotacions agrícoles i ramaderes i tastar i descobrir els seus productes us animem a visitar la pàgina de Benvinguts a Pagès on hi trobareu tota la informació per a poder reservar les visites i activitats. 

A la web hi trobareu un mapa interactiu on podreu escollir, a part de la zona on voleu acotar la proposta, quins tipus de producte treballen o quines activitats s’hi fan, com per exemple visites a l’explotació, tallers d’elaboració, activitats per escoles, tasts de productes, etc. I en cada proposta escollida hi trobareu recomanacions d’allotjament, restaurant i explotacions pròximes per crear una sortida perfecte per a tota la família.

Recomanem!

Posa’t les botes a Mas La Coromina

Explotació familiar amb més de 50 anys conreant els seus camps per a alimentar les  vaques de llet de raça frisona-holstein. Fan activitats i experiències a la granja, i podeu comprar els seus productes derivats làctics.

Mas La Coromina

Cal Quitèria – Formatges de Ponent

Granja familiar que s’ocupen del del cicle productiu de manera integral i completa per a obtenir llet amb la que elaboren formatges a través de processos tradicionals.

ADREÇA
Cascall, sense número.
Lleida, Almacelles, Segrià

Visita la Cooperativa Falset Marçà

Descobriu de forma molt amena l’edifici modernista, la vida a pagès i els vins amb Denominació d’Origen Montsant, les característiques de l’entorn i quines qualitats tenen els vins produïts en aquest territori amb tanta història.

ADREÇA
Avinguda de la gerneralitat 16
Tarragona, Falset, Priorat

Els Ous de l’Oriol

Petita explotació ecològica on actualment hi ha 700 gallines ponedores encapçalada per l’Oriol, un jove enginyer de 27 anys que ha volgut recuperar l’ofici de pagès.

ADREÇA
Granja Comallonga
Cabrianes · 08650 · BCN

Coneix les Cabres d’en Peyu

Visita al corral i la formatgeria de les Cabres d’en Peyu. Coneix el ramat de primera mà i la forma com treballen. Acabareu la visita amb un tast dels productes que elaboren.

ADREÇA
Mas Bellavista, sense número
Catalunya Central, Muntanyola, Osona

Pomes de Cal Perico

Visita la petita explotació familiar de pomes d’alçada de les varietats Pink Lady i Gala. Coneixereu als pagesos que hi treballen cada dia, i que amb passió i dedicació transmeten l’amor per la terra i la pagesia.

ADREÇA
Carretera Fraga a Reus s/n
Lleida, Bellaguarda, Garrigues

Apivisita a Mel dels Erms

Xerrada de la biologia de l’abella i desplaçament a l’apiari on, després d’equipar-nos amb el vestit d’apicultor, obrirem una caixa d’abelles per conèixer com treballen i les diferents parts del rusc. Un cop acabada la visita a l’apiari, tornarem a l’obrador per explicar el procés d’extracció i envasat dels productes de l’abella.

ADREÇA
Carrer del mig, número 11
Barcelona, Sant Pere de Vilamajor, Vallès Oriental

Visita en família a AVIAT!

La Lídia i l’Arnau crien pollastres penedesencs ecològics. Aquests pollastres de raça autòctona pasturen lliurement entre oliveres i garrofers. Podreu conèixer el seu projecte de ramaderia ecològica mentre alimenteu i cuideu dels pollets i feu un tast de les croquetes casolanes dels seus pollastres i del seu oli ecològic.

ADREÇA
C. Estanislau Figueras, 42
Tarragona, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Baix Camp

PROPOSTES DE RUTES DE CAP DE SETMANA

A més a més, Benvinguts a Pagès Tot l’Any posa a l’abast del públic familiar una destacada oferta de 16 rutes úniques amb itineraris d’un cap de setmana, o bé, d’una única jornada, per facilitar les visites i fer més rodona l’estada a pagès.

Aquests itineraris giren al voltant del paisatge, el patrimoni i la gastronomia i proposen redescobrir el patrimoni i la història de cada indret oferint una experiència més completa a tots els visitants que decideixin conèixer l’entorn de les explotacions. Així, es complementen les visites a les explotacions participants amb estades a allotjaments rurals i la degustació de productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores. Hi ha itineraris per fer al Pirineu, a les Terres de Lleida, a l’Ebre, a l’interior de Tarragona, a tot el litoral i prelitoral, a la Catalunya Central i a l’interior de Girona.

Loading