El Portal d’Activitats Educatives de Catalunya compromès amb l’EDUCACIÓ.

Avui, Dia Internacional de l’Educació, l’equip d’Activitum hem fet un exercici d’anàlisi d’on som i d’on venim, per poder dir orgullosos que hem arribat molt més lluny del que esperàvem quan vam iniciar el projecte.

La nostra història 

Activitum, el Portal d’Activitats Educatives de Catalunya, és una iniciativa sense ànim de lucre impulsada per professionals de l’educació des del convenciment que per tal de millorar l’educació és imprescindible implicar-hi tots els agents de l’entorn. El Portal és un punt d’accés únic a l’oferta d’activitats educatives de Catalunya, de tots els àmbits, tots els formats i de tots els nivells. Un recurs inestimable per als docents, per trobar activitats que els permetin contextualitzar i aportar significat real als conceptes treballats a l’aula.

Un equip de docents vam impulsar el projecte l’any 2017 i al 2019 el Diari de l’Educació ja ens reconeixia com a imprescindibles per a la comunitat educativa.

” Un portal apropa els docents a més de 2.500 propostes d’aprenentatge actiu”

                                                                                               DIARI DE L’EDUCACIÓ,  gener 2019 

Des d’aleshores el Portal d’Activitats Educatives de Catalunya ha crescut molt. Hem creat l’Associació Escola-Entorn, Educant en Societat, una entitat que dona marc legal a tots els projectes vinculats al Portal i que té com a missió en els seus estatuts impulsar la corresponsabilitat de tota la societat en l’educació dels nostres infants i joves.

IMPACTE SOCIAL

Avui, el Portal ha esdevingut referent indiscutible al territori, amb més de 1.200 entitats adherides que conformen la Xarxa d’Espais i Agents Educatius del Territori.

El Portal el consulten a diari milers de docents i comptabilitzem entre 100.000 i 200.000 pàgines vistes cada mes.

Actualment les nostres vies de comunicació amb els docents i les famílies inclouen la presència a les xarxes socials i enviaments de butlletins, que tenen una taxa d’obertura altíssima, molt sovint superior al 100%.

Aquestes dades ens avalen com a portal de referència. Hem guanyat diversos premis i reconeixements a nivell d’emprenedoria social i seguim treballant per mantenir el Portal com un recurs obert, lliure i gratuït per a tothom.

Des del Portal, estem molt contentes de veure que la feina que hem tots aquests anys ha donat molts fruits i que tenim una base social molt gran que compta amb nosaltres.

“Hem de potenciar que les escoles aprofitin els recursos que tenen al seu entorn”

                                                               L’Ofici d’Educar. El SUPLEMENT, febrer 2019

Amb la missió i els valors molt clars, aquest 2023 seguirem treballant per construir aliances amb el Departament d’Educació, el Departament de Cultura i la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, així com seguir sumant entitats a la Xarxa i mantenint aquest fantàstic pont que uneix els centres educatius amb el seu entorn.

GRÀCIES A TOTS PER FER-HO POSSIBLE!!