8 recursos online per a treballar les matemàtiques a casa i a l’aula

La 40a Conferència General de la UNESCO va proclamar el dia 14 de març de cada any com a Dia Internacional de les Matemàtiques, coincidint amb el Dia de Pi (3/14) que ja se celebrava en molts països. D’aquesta manera la UNESCO reconeixia la importància de les matemàtiques per a fer front molts dels reptes d’avui en dia en àmbits tan diversos com la millora de la qualitat de vida, la salut o el desenvolupament sostenible. Les matemàtiques hi són a tot arreu i són crucials per a prendre decisions informades i eficaces.

Per aquest any 2022, la temàtica escollida per a celebrar el dia és “Les matemàtiques uneixen” (“Mathematics Unites”). I és que les matemàtiques més que una eina, hem d’entendre-les com una manera d’entendre el món, d’aproximar-nos a les coses. Són un llenguatge que ens uneix i ens ajuda a crear vincles comuns.

En la nostra web s’hi poden trobar un munt de recursos online gratuïts. Per avui hem preparat un recull dels que hem trobat més adients  per treballar les matemàtiques tant a l’aula com a casa (Clica en les imatges per accedir a l’enllaç als recursos)

Aprenent matemàtiques amb les mans

Recursos i material per apropar als infants d’infantil i primària al món de les matemàtiques manipulatives, amb propostes pedagògiques per treballar la lògica, estadística, geometría, càlcul…

El cabàs de les fitxes per 1er i 2on

“El cabàs de les fitxes” trobarem un munt de fitxes imprimibles en català i castella per a 1r i 2n de primària per treballar totes les competències dels cursos de cicle inicial de primària.

Quadernets Rubio

Els històrics quadernets Rubio ara estan disponibles per a tabletes. Són quaderns per aprendre matemàtiques, lletres, operacions, números. Adequats des de infantil fins a primària.

Mat eorit

Joc interactiu i gratuït.

Tens una missió molt especial. Salva el planeta de l’impacte d’un meteorit resolent bé les sumes des de la teva nau espacial.

Matepràctic

L’editorial Casals ofereix alguns dels seus llibres de Matepractic, un mètode que posa en pràctica les Matemàtiques que s’aprenen a classe en contextos de la vida quotidiana, amb l’objectiu de millorar la competència matemàtica.

Juga amb matemàtiques

Recull de diferents recursos  i activitats  per practicar i aprendre matemàtiques sense deixar de divertir-se. 

Practica matemàtiques amb Innovamat

Activitats innovadores imprimibles per a tots els nivells des d’infantil a 6è de primàtia per practicar matemàtiques i ciències. Amb solucions i indicacions didàctiques.

Crea jocs matemàtics casolans

Dues pàgines web amb recull de propostes per a treballar les matemàtiques amb elements que podem trobar per casa.