Juga amb matemàtiques

Recull d'activitats per aprendre matemàtiques jugant!
Us fem un recull de diferents recursos per practicar i aprendre matemàtiques sense deixar de divertir-se.

Amb ells els infants aprendran a identificar i utilitzar els números per divertir-se. Amb els jocs també s'aprèn a entrenar la paciència, ja que han de respectar els torns, la capacitat d'escoltar o de concentrar-se per no equivocar-se en el procediment, la memòria i fins i tot la motricitat fina.

 
 • Bingo de números: És un joc que ajuda als més petits a aprendre els números, els infants han d'estar atents i trobar ràpid els números del seu cartó. Pels més petits es comença amb els números del 1 al 10, després fins al 20 i així progressivament fins al 90. Per fer els números podeu fer fitxes amb els números i treure'ls duna caixa, o utilitzar botons o taps de plàstic on dibuixarem els números i utilitzar una bossa . Us deixem dos enllaços on imprimir o generar cartons.

 • Daus: Tots tenim daus a casa, i podem fer diferents jocs amb ells per practicar les habilitats matemàtiques dels teus fills llançant els daus. Crear números amb l'ordre dels daus, sumar les cares i fins i fins i tot multiplicar. Si vols augmentar-ne la dificultat, llança almenys tres daus en lloc de dos. Si no trobes daus per casa, ho pots fer jugant a Daus online.

 • Cartes: Les cartes també son un recurs molt valuós per les matemàtiques, podem fer diferents jocs per aprendre els números o a comptar, i podem utilitzar tots els números o només uns quants depenent del nivell dels infants.
  • El número més alt:Llençar la carta més alta, repartim la baralla sencera (podem utilitzar-la tota o només els números que coneixem com per exemple fins al 5) I demanem als infants que llencin els números més alts, el que perd s'endú les cartes, hem d'intentar quedar-nos sense cartes! Per jugar han de saber quin numero és més gran i quin més petit, i també fer una petita estratègia per no quedar-se sense números alts.

  • Crear el numero més alt: Per a més grandets, els repartim 3 cartes, i els demanem que amb dues d'elles, creïn el número més alt que puguin. Qui tingui el numero més alt guanya la ronda. Pots augmentar la dificultat augmentant el número de cartes i xifres que han de crear.

  • BlackJack a 100: Els infants s’han d’alternar per agafar una carta de qualsevol baralla habitual (s’utilitzen les numerades de l’1 al 6) per formar tres nombres de dues xifres. Cada vegada que retirin una carta, hauran de decidir si volen utilitzar el nombre que representa el seu valor en el lloc de les desenes o en el de les unitats. Quan n’hagin agafat 6 en total (hauran format tres nombres de dues xifres), hauran de sumar-les per intentar arribar a 100 sense passar-se.


 • Dominó: El dominó és un joc clàssic que podem adaptar per a treballar i jugar amb els infants. Ens ajuda a aprendre els primers números, a millorar la concentració i la paciència.
  • Dominó clàssic: Consisteix en col·locar les fitxes unint els números iguals, guanya qui les col·loca primer. Per començar és la millor opció, però es fàcil que els nens n'aprenguin els patrons dels números abans que comptar quants punts hi ha, per això us proposem AQUESTA VERSIÓ on els infants han de comptar per saber quants punts hi ha.

  • Grafia dels números: Amb aquesta versió alternativa els infants hauran de relacionar la grafia amb el número.

  • Dominó matemàtic: En aquesta versió podem jugar a sumar, restar o multiplicar les seccions de les peces per tal que guanyi el que te la operació amb resultat més alt o més baix, nosaltres posem les regles. Us deixem una plantilla perque creeu els vostres dominós personalitzats! PLANTILLA DOMINÓ


 • Owaré: És un joca Africà que ens ajudarà a comptar i millorar el càlcul mental i desenvolupar estratègia. Té unes normes molt senzilles, i els nens l'aprenen molt ràpid. Per jugar-hi es fa servir un taulell de fusta on hi han 12 forats (6 en una filera i 6 en una altre) i es situen 4 llavors a casdascun dels forats. Si no disposes del taulell us hem preparat un owalé per imprimir en paper on també hi tobareu les normes per jugar-hi. Si no, el podem crear amb unes oueres, o unint 12 gots en fileres. Si tampoc us en sortiu, podeu jugar online aquí.

Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 20/10/21
Fitxa tècnica
3-5
6-7
8-9
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Gratuïta
Idiomes