10 contes il·lustrats per regalar aquest Sant Jordi

10 contes il·lustrats per regalar aquest Sant Jordi 2021 als més petits de la casa, alguns de nous i alguns de clàssics, però tots imprescindibles en una biblioteca infantil. 

El fil invisible

El fil invisible

Míriam Tirado i Marta Moreno

Un conte que ens parla  dels vincles que ens uneixen amb els qui més estimem.

Escrit per la Míriam Tirado, consultora de criança conscient i periodista especialitzada en maternitat, paternitat i criança. L’autora explica a la seva web que la seva font de inspiració ha estat la història que ha explicat a les seves filles des que eren ben petites, i que les ha ajudat a transitar la separació al començar l’escola i també a trobar respostes a les preguntes i les angoixes que van aparèixer amb el tema de la mort.

Una història il·lustrada amb una sensibilitat magistral de la mà de Marta Moreno.

Gracies Veinat

Gràcies. Història d'un veïnat

Rocio Bonilla

El nou àlbum de Rocio Bonilla ens presenta una història sobre l’empatia i sobre les emocions que reivindica la vida en comú i la solidaritat veïnal.

La vida i la relació del veïnat canviarà del tot gràcies a una avaria d’Internet, Gràcies a la valentia i la curiositat, els veïns i les veïnes arribaran molt lluny, i ho faran junts.

Es tracta d’una història sobre nosaltres i sobre com un petit detall pot millorar les nostres vides.

Els àlbums de Rocio Bonilla compten amb més de 300.000 lectors en tot el món i s’han traduït a més de 20 llengües.

gust lluna

De què fa gust la Lluna

Tots els animals de la selva tenien molta curiositat per saber de què tenia gust la lluna, i decideixen fer una gran torre, per tal de poder-hi arribar.

Hi ha desitjos que, a primer cop d’ull, semblen impossibles però que es fan realitat gràcies a la cooperació i l’ajuda mútua, El conte remarca els valors del treball en equip, la col·laboració, i els somnis compartits, l’amistat, la superació i l’empatia.

Es tracta d’un llibre tan rodó i saborós com la lluna plena i en què els animals de la selva ens demostren com les coses compartides, sempre tenen més bon gust.

cobertagransamics

Grans amics

Linda Sarah i Benji Davies

Es tracta d’una entranyable història sobre l’amistat.

En Bir i l’Eti són dos grans amics que sempre juguen junts a l’aire lliure amb grans caixes de cartró. De vegades es converteixen en reis, d’altres en soldats o en astronautes. D’altres són pirates que naveguen pels mars i pel cel salvatges. Això si, mai deixaran de ser bons amics, inclòs quan arriba un noi nou que vol unir-se a ells. Poden dos grans amics convertir-se en tres?

portada_la-simfonia-dels-animals

La simfonia dels animals

Dan Brown i Susan Batori

Cada pàgina d’aquest conte és una nova faula per aprendre el valor de l’amistat. El llibre aborda temes com la compassió, la paciència, el respecte, o la confiança en un mateix. La història combina animals entranyables amb enigmes, pistes i endevinalles ocults entre les pàgines, perquè les mares i els pares també puguin gaudir d’aquesta experiència interactiva compartida.

El llibre té una aplicació mòbil associada mitjançant la qual es poden escoltar les fantàstiques peces musicals que ha compost el mateix Dan Brown. 

la-poma-vermella

La poma vermella

Freidun Oral

Es tracta d’una bonica història sobre el valor de l’esforç i la importància del treball en equip.

Un dia, un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre, però per més que va saltar, no hi va poder arribar. Va veure clar que ell sol no podria aconseguir la poma i va anar a demanar ajuda als seus amics: la musaranya, la guineu i l’ós.  Després de molts i molts intents finalment van aconseguir que la poma vermella caigués.

Volca_portada

Tinc un volcà

Joan Turu i Míriam Tirado

“La ràbia és una emoció que sovint costa moltíssim d’acompanyar. I no només la dels altres, en concret la dels nostres fills, sinó també la nostra. Ha estat, al llarg de la història, una emoció tan reprimida, mal gestionada i poc entesa, que no són pocs els adults que no saben què fer quan els puja aquesta ràbia per l’estómac, i va pujant, i pujant…”

Escrit per Míriam Tirado i il·lustrat per Joan Turu és una eina fantàstica per a gestionar les rebequeries dels infants, i també les dels adults. 

Plans

Què construirem

Oliver Jeffers

Es tracta d’un llibre sobre com crear plans de futur junts i descobrir el més important de la vida.

Un pare i una filla decideixen crear les bases de la seva vida junts. Utilitzant les seves pròpies eines especials es posen a treballar: construeixen els records que guardaran per sempre, una llar on poder estar segurs i un amor que els mantindrà units tota la vida.

Una història sobre l’amor sense límits, la importància dels somnis i el poder de la imaginació, els millors ingredients per construir un futur brillant.

Ovelleta_sopar

L’ovelleta que va venir a sopar

Steve Samallman i Joelle Dreidemy

L’amistat, la tendresa, la solidaritat, la necessitat d’ajudar els més dèbils, l’empatia, són alguns dels valors que es poden treballar amb aquesta lectura.

Es tracta d’una historia protagonitzada per un llop i una ovelleta, dos famosos personatges dels contes infantils, gairebé sempre enemics, però que en aquesta ocasió establiran una bonica i sincera amistat.
preferits

Tots sou els meus preferits

Sam McBratney i Anita Jeram

Aquest llibre treballa la gelosia amb un enfocament positiu i fent que els infants no tinguin la necessitat de comparar-se amb els altres per valorar-se, sinó donant-los eines perquè trobin ells mateixos les qualitats que els fa únics i especials.

Les il·lustracions a llapis i aquarel·la d’Anita Jeram transmeten molta tendresa i ajuden a fer arribar el missatge d’acceptació i d’estima. Un petit tresor!

Al Portal d’Activitats Educatives de Catalunya podreu trobar molts recursos per celebrar Sant Jordi amb els més petits, a l’escola o a casa:  

Recursos online de Sant Jordi

Activitats de Sant Jordi per escoles

Tallers i activitats de Sant Jordi per a famílies (a la tarda o cap de setmana)

 

FELIÇ SANT JORDI A TOTS!