Les millors propostes per aprofitar el Patrimoni!

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. És considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. 

Els dies 7, 8 i 9 d’octubre podreu realitzar desenes de visites i activitats en aquesta jornada de descoberta del nostre patrimoni cultural. No perdeu l’oportunitat de donar a conèixer als més petits de casa els espais més importants de Catalunya. Us hi esperem amb els braços oberts. 

"No es pot tenir cura d'allò que no s'estima, no es pot estimar allò que no es coneix"

Aquest 2022 les JEP tindran un especial protagonisme a Igualada, Capital de la Cultura Catalana, amb el projecte RECorreguts, rutes per descobrir el patrimoni industrial del Barri del Rec. 

Localització: Igualada

Preu: Activitat gratuïta

Visiteu el parc neolític de Banyoles on descobrireu reconstruccions de cabanes prehistòriques i podreu aprendre sobre com vivia la gent al nostre territori fa 7.000 anys! 

Localització: A la riba del llac de Banyoles

Preu: Activitat gratuïta

Descobriu quines eren i són les normes de recol·lecció de les remeieres per tal de no esgotar els recursos que recullen directament del bosc i que utilitzen per a elaborar els seus remeis tot posant-vos en la seva pell a l’hora d’anar-los a buscar.

 Activitat gratuïta

Portes obertes al Museu del Ciment, on la visita et permet gaudir de les restes arqueològiques avui visibles de la fàbrica de ciment Asland, que posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils modernistes més increibles de la industrialització catalana, emmarcat en un entorn natural privilegiat.

Museu del Ciment
 Activitat gratuïta

Una activitat divertida i senzilla per a reciclar, transformar i allargar la vida útil d’una samarreta. El taller anirà a càrrec d’una educadora ambiental i es dirigeix a infants a partir de 6 anys acompanyats. Cada infant ha de portar una samarreta de casa per reciclar, millor si és mitjana o gran.

Museu Tèxtil
 Activitat gratuïta

Fins fa 200 anys el paper que es feia al món era fet a mà i a partir de draps vells! Avui, al Museu hi podeu reviure el procés d’elaboració del paper fet a mà. A més, gaudireu de l’experiència de fer paper amb les vostres pròpies mans!

Museu Molí Paperer de Capellades
 Activitat gratuïta

Visiteu la fortalesa d’altes i sòlides muralles construïda sobre un turó que domina el curs de l’Ebre i les terres del voltant. Un dels millors exemples d’arquitectura templera a Europa. També podeu gaudir del recorregut històric pel castell de Móra d’Ebre, a càrrec de Lo Rascle, col·lectiu de recerca històrica i etnogràfica.

Castell de Miravet i de Móra d’Ebre
Activitat gratuïta

Exploreu entre les més de 200 peces de l’exposició per  resoldre enigmes i superar proves per avançar dins el joc. L’escape room és una experiència per a joves i adults (recomanem a partir de 10 anys) on es fusionen l’audioguia, el misteri i l’aventura. És necessari portar telèfon mòbil i auriculars

Museu d’Arqueologia de Catalunya
 Activitat gratuïta

Podeu consultar totes les activitats previstes pels dies 7-8 i 9 d’octubre al web de Patrimoni de la Generalitat. Cliqueu la imatge següent i us redirigirà: