20 recursos gratuïts online per aprendre anglès

No hi ha dubte que l’anglès s’ha convertit en un idioma universal, a més de ser  l’idioma més parlat al món.

És per aquesta raó que molts ens decidim a estudiar anglès com a segona (o tercera) llengua. De fet, l’anglès és l’idioma més après com a segona llengua. I és que tenir-ne un bon coneixement i enteniment només ens durà avantatges tant a nivell personal com professional. 

A continuació hem preparat una recopilació de recursos gratuïts que podem trobar a internet i que tenen en compte els diferents àmbits de l’aprenentatge d’un idioma. D’aquesta manera podrem dissenyar el nostre propi pla d’estudi i adaptar-lo al nostre nivell i circumstàncies personals i professionals.

Recursos gratuïts en anglès per infants

British Council | En aquesta web hi podrem trobar jocs, cançons, històries i diferents activitats per a infants. Fins i tot hi trobarem un aparatat que ens permetrà crear els nostres propis materials d’estudi com ara flashcards o fulls d’activitats

National Geographic | En aquesta web hi trobarem un munt d’informació sobre animals en anglès així com jocs i material audiovisual. Una genial manera d’aprendre l’idioma mentre aprenem també sobre una temàtica que acostuma a fascinar els infants.

AlphaBlocks | Canal de YouTube dirigit a infants per aprendre les lletres i la fonètica a través de cançons i narracions. 

NumberBlocks | Canal de YouTube de la mateixa família que els AlphaBlocks però aquesta vegada per aprendre els números i aprendre matemàtiques.

Oxford Owl | Llibreria online totalment gratuïta on podrem trobar un munt de llibres en format eBook dirigits a infants d’entre 3 i 11 anys.

StarFall | Pàgina web molt senzilla de fer servir dirigida als infants més petits on aprendrem l’alfabet, a llegir en anglès, podrem jugar a jocs i resoldre puzles matemàtics senzills.

StorylineOnline | Meravellosa pàgina web on podrem trobar un munt de llibres infantils narrats en anglès per coneguts actors de Hollywood. Una molt bona manera per a que els infants treballin les seves habilitats auditives. Cada video, a més, incorpora una guia de lectura que ens permetrà treballar la comprensió lectora.

Songs and Words | Una molt bona manera d’aprendre l’anglès és a través de cançons. En aquesta pàgina web podrem trobar un gran catàleg de lletres de cançons (populars i actuals) i la possibilitat de realitzar online exercicis d’omplir els forats mentre escoltem la cançó. Si ens registrem a la web podrem accedir a altres funcionalitats així com a la versió imprimible dels exercicis.

NASA Kid’s Club | Aquesta pàgina web ens permetrà aprendre anglès alhora que aprenem sobre ciència i l’espai. Hi trobarem un munt d’activitats, des de material audiovisual fins a manualitats. Dirigida a infants a partir dels 3 anys fins els 12 anys.

ESL Games World | Pàgina web on trobarem una molt extensa galeria de jocs online i activitats classificats per temàtiques d’estudi. Hi trobarem també recursos i imprimibles per a que els docents puguin fer servir algunes de les activitats a l’aula.

Recursos gratuïts en anglès per adults

British Council | En aquesta web hi podrem trobar una ample selecció de recursos per a l’aprenentatge de l’anglès classificat per nivells i temàtiques. 

BBC Learning English | La televisió pública anglesa disposa d’aquesta pàgina web per a l’aprenentatge de l’anglès. Amb exercicis de gramàtica, vocabulari i pronunciació entre d’altres.  Molt interessant l’apartat d’aprenentatge de l’anglès a través de l’anàlisi d’algunes notícies d’actualitat. 

Saber Inglés | Curs d’anglès gratis en línia per a estudiants de nivell principiants i intermedi. Una manera senzilla d’apropar-se a l’anglès per aprendre vocabulari i estructures gramaticals bàsiques. 

Culips | Podcast dirigit a estudiants d’anglès com a segona llengua. Aquest format d’aprenentatge en podcast ens permetrà familiaritzar-nos amb la gramàtica i la prounciació de l’anglès mentre realitzem altres activitats. Molt aconsellable per als trajectes en transport públic o en cotxe.  

Tu Inglés | Curs de listening també disponible en format aplicació per a descarregar als nostres dispositius mòbils.  Amb la versió de pagament podrem accedir a la transcripció dels audios de cada lliçó.

Wordreference | Una de les pàgines web de referència per a tots els estudiants tant d’anglès com d’altres idiomes . Es tracta d’un diccionari online on podrem trobar recursos per a treballar la gramàtica i conjugadors verbals. Molt interessant l’apartat de fòrum on podrem consultar dubtes d’expressions  i vocabulari i, fins i tot, posar-nos en contacte amb altres estudiants.

La Mansión del Inglés | Una de les pàgines web més extenses per a l’aprenentage de l’anglès en llengua castellana. Hi trobarem des de cursos gratuïts d’anglès, gramàtica anglesa en castellà, recursos descarregables i accés a un munt d’altres recursos complementaris per a l’aprenentage de l’anglès.

Bussiness English | Canal de YouTube dedicat a millorar les nostres habilitats en la parla de l’anglès. Tot i que està enfocat a entorns de negocis, les lliçons son facilment aplicables a altres àmbits on es requereix conversar o parlar en públic en anglès. 

Mosa Lingua | Canal de YouTube on podrem trobar videos curts sobre una gran varietat de temàtiques en l’aprenentatge de l’anglès: Temps verbals, false friends o consells per a fer més senzill l’aprenentatge d’aquesta llengua.

KSE English | Canal de YouTube de l’acadèmia KSE English, centre preparador oficial de Cambridge Assessment English situada a Granada. Podrem trobar, a banda de lliçons de gramàtica anglesa o prunciació, videos que ens ajudaran a preparar els examens oficials de competència anglesa.