Les millors plataformes de gestió escolar

Sembla que l’evolució i la constant transformació que estem vivint avui en dia és una realitat que no podem obviar. Tant és així que, com a pares i com a professors, ens trobem en tessitures complicades quan parlem de gestió més enllà de les aules o més enllà de la comunicació pare-mare i fills o pare-mare i professor/a. Sigui quin sigui, en l’àmbit de la docència, les eines, noves tecnologies i comunicació amb les famílies està canviant cap a un millor sistema per tenir una gestió òptima tant del temps com de la comunicació entre famílies.

És per això que us volem presentar una llista de diferents plataformes educatives (software educatiu), cadascuna amb les seves característiques i estructures, però amb el mateix objectiu: ser un espai d’ajuda a la gestió i administració de la informació a través de múltiples eines de manera senzilla i ràpida que ajuden als docents a crear les avaluacions dels alumnes, administrar rebuts, comunicació famílies, recursos digitals, control d’exercicis, personalització i un infinit etcètera.

 

Les millors plataformes de gestió escolar

EDUCAMOS

SM Educamos és una solució digital de gestió escolar recolzada per la trajectòria del Grup SM – Ed. Cruïlla, un referent educatiu de més de 85 anys d’experiència. Aquesta plataforma permet al professorat i als equips directius prendre decisions basades en dades amb informació rellevant i accessible a través de panells i gràfics intuïtius. 

La seva eficàcia es tradueix en una organització que permet optimitzar temps i esforç per poder enfocar-se a l’essència de l’educació: l’aprenentatge.
El seu entorn és totalment obert i està en constant evolució, fent possible la integració amb solucions i serveis propis de SM o de tercers (Google, Microsoft, Amazon, mitjans de pagament en línia i d’altres més).
Les aplicacions dedicades a les famílies, els docents i a la missatgeria fan que la comunicació fluida sigui una realitat ja que permeten la mobilitat i l’accessibilitat, recursos fonamentals en el món actual. Aquestes aplicacions ofereixen una connexió instantània i personalitzada generant una satisfacció palpable en la comunitat educativa.
Son ja més de 1600 centres educatius ubicats en 7 països entre Iberoamèrica, Europa i Àfrica que ja han transformat els seus negocis amb SM Educamos. Es tracta doncs d’una solució sostinguda per uns resultats tangibles i recolzada per la satisfacció de la comunitat educativa.

GESCOLA

Gescola és una plataforma de gestió educativa que ofereix una solució completa per a gestionar tota l’activitat dels centres educatius.

Durant més de 10 anys seguits centres educatius han dipositat la seva confiança en la plataforma i l’han ajudat a millorar dia a dia.

Creada 100% versió web i allotjada en servidors dedicats permet oferir el millor rendiment i ser una solució integral per als centres educatius

Permetre que les famílies puguin pagar online sortides i activitats i puguin accedir a la plataforma amb qualsevol mena de dispositiu mòbil, que el professorat pugui editar online documents Word o Excel, que els tutors puguin consultar si les famílies han vist el butlletí de notes, que direcció pugui consultar quins professors han passat llista… Tot això son exemples d’algunes de les moltes funcionalitats que permet Gescola. Tot adaptant-se a les necessitats particulars i oferint una solució completa per a una gestió eficaç del centre educatiu.

Com a particularitat volem destacar els mòduls de seguiment diari i les notificacions a les famílies de l’activitat dels seus fills i filles en el centre, funcionalitat que permet corregir conductes al moment i millorar així el seu rendiment.

Gescola també s’integra amb Google Classroom i Moodle per a una sincronització automàtica amb les millors plataformes d’aprenentatge en línia.

ESEMTIA

Esemtia, regentada pel Grup Edebé, és l’única plataforma dissenyada específicament per a la LOMLOE, que incorpora un sistema de programació i avaluació competencial, nous currículums, descriptors del perfil de sortida, així com sabers bàsics, competències específiques i situacions d’aprenentatge.

Esemtia és una empresa líder del mercat de plataformes de gestió de centres educatius amb més de vint anys d’experiència oferint solucions tecnològiques avançades a centenars d’escoles d’arreu del món.
Des de la seva creació, Esemtia ha mantingut un ritme accelerat de creixement, tant en el nombre de clients com en el de línies de negoci i, avui dia, està present en centres educatius de tres continents, amb especial implantació a Amèrica Llatina, Europa i Àfrica.

En l’actualitat, el programari de gestió escolar disposa de les solucions «school», una plataforma per a les escoles multietapa; «enfant», una plataforma per als centres infantils; i «FP», una plataforma específica per a la gestió dels centres de Formació Professional.

Esemtia està emmarcada en un gran ecosistema digital on hi conviuen cinc entorns: Entorn Docent, Administratiu, d’Aprenentatge (amb un Moodle propi i integrat amb els continguts digitals d’Edebé), de Business Intelligence (o mòdul institucional) i de Comunicació (interna del centre i amb les famílies). 

Es tracta d’una plataforma adaptada a qualsevol model pedagògic i als sistemes d’avaluació de cada centre que permet, de manera segura i amb garantia, facilitar el dia a dia tant dels docents i de l’alumnat com de la secretaria i els responsables de la gestió dels centres.

WEERAS PLATFORM

Weeras és una plataforma educativa dissenyada per atendre les necessitats dels centres educatius, simplificant el seu dia a dia, connectant docents, estudiants i famílies, i afavorint la introducció de les TIC en els processos d’ensenyament-aprenentatge.

La plataforma presenta una interfície amigable, es gestiona des del núvol i es pot personalitzar per adaptar-la a les característiques del centre i de la seva oferta formativa, incloent perfils d’usuaris adaptats a les funcions dels diferents membres de la comunitat educativa.

A nivell institucional, proporciona eines per garantir una comunicació fluida entre l’escola i les famílies -amb canals de notícies, blogs i espais per compartir documents i fotos- i internament, gràcies al Talk (un xat propi), els webinars i meetings, el sistema de correu i el helpdesk (per la gestió de sol·licituds i incidències). Pel que fa a la gestió acadèmica, inclou espais per l’organització i planificació de les formacions -com els horaris i l’agenda-, l’agrupació de l’alumnat en aules, l’establiment del sistema d’avaluació, la generació d’informes i butlletins, i la gestió de les tutories i entrevistes amb les famílies.

Des del punt de vista docent, inclou eines que el professorat pot utilitzar per enriquir el procés d’ensenyament- aprenentatge i introduir metodologies emergents a l’aula. Els qüestionaris, els exercicis i els llibres digitals integrats poden ser de gran utilitat per invertir l’aula. De la mateixa manera, els blogs ho poden ser en una estratègia d’aprenentatge col·laboratiu i, l’eina projectes, per crear continguts i conduir un aprenentatge basat en projectes. A més a més, el professorat compta amb el Dashboard, un espai de suport a les classes presencials, que facilita la implementació de dinàmiques lúdiques i la gamificació. Finalment, el control d’absències, la gestió d’incidències i la llibreta del professor son altres eines que faciliten el seguiment i registre del dia a dia a les aules.

IEDUCA

iEduca, amb 17 d’anys d’experiència en el sector de l’ensenyament, es tracta d’una solució integral que cobreix les necessitats de centres educatius d’infantil, primària, secundària, cicles formatius i centres no reglats i es troba implementada a més del 50% del mercat de centres públics catalans amb 40.000 connexions diàries.

També és present als mercats educatius de Mèxic, Uruguai, Colòmbia, República Dominicana i Veneçuela.

La plataforma, allotjada al núvol i amb una APP per poder utilitzar-la tant en smartphones com en tablets, permet passar llista i tenir un control de l’assistència i la disciplina de l’alumnat de manera presencial i online. L’APP de missatgeria integrada a l’APP de la plataforma la converteix en una eina molt potent de comunicació amb l’alumnat i les famílies. És compatible amb solucions d’horaris i es sincronitza amb Moodle i Google Workspace per facilitar el treball online. Compta amb una borsa de treball, sistema de control de presència i permet l’avaluació competencial i per rúbriques. Els administradors de la plataforma tenen un control total del centre amb dades reals i actualitzades de forma immediata.

Segons la tipologia de centre iEduca permet la implementació de diferents solucions:

INFANTIL: Permet fer el seguiment de l’alumnat facilitant la comunicació amb les famílies, gestió de pagaments i aplicació mòbil

PRIMÀRIA: Avaluació competencial, amb llibreta del professor i rúbriques, seguiment de l’alumnat, comunicació amb famílies.

SECUNDÀRIA: Permet el seguiment d’assistència i disciplina, avaluació competencial i amb rúbriques, gestió de guàrdies, reunions i actes, programacions…

CICLES FORMATIUS: Seguiment per assistència UF, Borsa de Treball i gestió de qualitat.

NO REGLATS: MULTICENTRE, facturació, comunicació amb famílies, gestió de la preinscripció i matrícula.