Les millors plataformes de gestió escolar 2023

Sembla que l’evolució i la constant transformació que estem vivint avui en dia és una realitat que no podem obviar. Tant és així que com a pares y com a professors, ens trobem en tessitures complicades quan parlem de gestió més enllà de les aules o més enllà de la comunicació pare-mare i fills o pare-mare i professor/a. Sigui quin sigui, en l’àmbit dela docència, les eines, noves tecnologies i comunicació amb les famílies està canviant cap a un millor sistema per tenir una gestió òptima tant del temps com de la comunicació entre famílies.

És per això que us volem presentar una llista de diferents plataformes educatives (software educatiu), cadascuna amb les seves característiques i estructures, però amb el mateix objectiu: ser un espai d’ajuda a la gestió i administració de la informació a través de múltiples eines de manera senzilla i ràpida que ajuden als docents a crear les avaluacions dels alumnes, administrar rebuts, comunicació famílies, recursos digitals, control d’exercicis, personalització i un infinit etcètera.

 

 Gescola és una plataforma de gestió educativa que t’ofereix una solució completa per a gestionar tota l’activitat del teu centre. 

Centres educatius utilitzant Gescola durant més de 10 anys seguits han dipositat la seva confiança en la plataforma i l’han ajudat a millorar dia a dia. 

Creada 100% versió web i allotjada en servidors dedicats per oferir el millor rendiment, Gescola ofereix una solució integral per al vostre centre educatiu.

Actualment, en el vostre centre les famílies poden pagar online sortides i activitats? El professorat pot editar online documents Word o Excel? Els tutors poden consultar si les famílies han vist el butlletí de notes? Direcció pot consultar quins professors han passat llista? Les famílies poden accedir a la plataforma utilitzant qualsevol mena de mòbil? 

Tot això i molt més us pot proporcionar Gescola, adaptant-se a les necessitats del vostre centre i oferint-vos una solució completa per a una gestió eficaç del vostre centre educatiu.

Els mòduls de seguiment diari i les notificacions a les famílies de l’activitat dels seus fills en el centre permeten corregir conductes al moment i millorar així el seu rendiment.

A més, Gescola també s’integra amb Google Classroom i Moodle per a una sincronització automàtica amb les millors plataformes d’aprenentatge en línia.

Amb més de 2.000 centres educatius usuaris i presència a 4 països, Alexia Suite Educativa, desenvolupada per Educaria, és el Sistema de Gestió (SIS) més implantat en països de parla hispana.

Ofereix als centres educatius i les xarxes de centres un entorn digital únic, coherent i integrat amb altres eines. 

Els equips de gestió poden fer la gestió acadèmica i econòmica (incloent-hi la comptabilitat); els professors i alumnes desenvolupen les activitats d’ensenyament i aprenentatge; i les famílies participen activament a la vida escolar. També hi ha apps per a professors, famílies i alumnes. Està orientada a la millora de la qualitat educativa. Permet recollir dades, analitzar i mesurar qualsevol procés, fer comparatives i obtenir indicadors personalitzats. 

És compatible amb solucions d’horaris, biblioteca, qualitat, signatura digital, transport escolar, CRM i ERP de gestió empresarial, com SAGE, SAP o Microsoft Dynamics. També amb Google Workspace, Microsoft 365, Apple School Manager o Moodle. 

Un entorn que treballa dins el marc de l’esquema nacional de seguretat.  La suite està completament adaptada a la nova llei LOMLOE. Amb el quadern del professorat, eina que centralitza tots els ítems avaluatius i que es pot utilitzar en qualsevol dispositiu, s’avalua el progrés dels alumnes amb els nous criteris i les competències específiques, així com les competències clau amb els seus descriptors. A més, es poden generar informes i butlletins adaptats. 

Alexia i el personal investigador d’Educaria estan certificats en R+D+i per l’Agència de Certificació en Innovació Espanyola (ACIE) i lideren els seus projectes d’innovació des d’Educària LAB.

Inika és un sistema de gestió i aprenentatge al núvol amb més de 20 anys d’experiència. Amb una plataforma adaptable a centres educatius de primària, preescolars, ESO, batxillerat, Formació Professional, formació per adults, igual que també per acadèmies d’idiomes i escoles de música. 

Amb Inika, tant els professors, com els alumnes i famílies participen del sistema per tot el que fa la gestió de l’escola: des d’informació relacionada amb els estudiants, notes, assistència, calendaris, finançament… En resum, una automatització de les tasques administratives i millora de l’eficiència de la gestió de l’escola. 

Entre totes les característiques de la plataforma, cal destacar les de la comunicació, el quadern del professor i el quadern de notes. La primera, la comunicació: un fil conductor potent i eficaç per tenir una inter connectivitat òptima. La segona, el quadern del professor: en el qual el professor podrà crear biblioteques de contingut i segmentar-ho per sessions a convenir. I per finalitzar, el quadern de notes: amb un únic clic els estudiants podran portar un control de tot el que fa referència als seus estudis, hores, dies, resultats, notes exàmens, notes a tenir en compte…

Esemtia, regentada pel Grup Edebé, és l’única plataforma dissenyada específicament per a la LOMLOE, que incorpora un sistema de programació i avaluació competencial, nous currículums, descriptors del perfil de sortida, així
com sabers bàsics, competències específiques i situacions d’aprenentatge. 

Esemtia és una empresa líder del mercat de plataformes de gestió de centres educatius amb més de vint anys d’experiència oferint solucions tecnològiques avançades a centenars d’escoles d’arreu del món.
Des de la seva creació, Esemtia ha mantingut un ritme accelerat de creixement, tant en el nombre de clients com en el de línies de negoci i, avui dia, està present en centres educatius de tres continents, amb especial implantació a Amèrica Llatina, Europa i Àfrica. En l’actualitat, el programari de gestió escolar disposa de les solucions «school», una plataforma per a les escoles multietapa; «enfant», una
plataforma per als centres infantils; i «FP», una plataforma específica per a la gestió dels centres de Formació Professional.
Esemtia està emmarcada en un gran ecosistema digital on conviuen cinc entorns: Entorn Docent, Administratiu, d’Aprenentatge (amb un Moodle propi i integrat amb els continguts digitals d’Edebé), de Business Intelligence (o mòdul institucional) i de Comunicació (interna del centre i amb les famílies). Una plataforma adaptada a qualsevol model pedagògic i als sistemes d’avaluació de cada centre que permet, de manera segura i amb garantia, facilitar el dia a dia tant dels docents i de l’alumnat com de la secretaria i els responsables de la gestió dels centres.

iEduca és la plataforma de gestió educativa líder a Catalunya. El programari facilita la gestió del dia a dia dels centres educatius i es troba implementat a més del 50% del mercat de centres públics catalans amb 40.000 connexions diàries.

iEduca, amb 17 d’anys d’experiència en el sector de l’ensenyament, és una solució integral que cobreix les necessitats de centres educatius d’infantil, primària, secundària, cicles formatius i centres no reglats. La plataforma, allotjada al núvol i amb una APP per poder utilitzar-la tant en smartphones com en tablets, permet passar llista i tenir un control de l’assistència i la disciplina de l’alumnat de manera presencial i online. Es caracteritza per ser una eina molt potent de comunicació amb l’alumnat i les famílies a través d’una APP de missatgeria integrada a l’APP de la plataforma. És compatible amb solucions d’horaris i es sincronitza amb Moodle i Google Workspace per facilitar el treball online. Compta amb una borsa de treball, sistema de control de presència i permet l’avaluació competencial i per rúbriques.  Els administradors de la plataforma tenen un control total del centre amb dades reals i actualitzades de forma immediata.

Com et pot ajudar iEduca segons la tipologia de centre?

INFANTIL: Permet fer el seguiment de l’alumnat facilitant la comunicació amb les famílies, gestió de pagaments i aplicació mòbil

PRIMÀRIA: Avaluació competencial, amb llibreta del professor i rúbriques, seguiment de l’alumnat, comunicació amb famílies.

SECUNDÀRIA: Permet el seguiment d’assistència i disciplina, avaluació competencial i amb rúbriques, gestió de guàrdies, reunions i actes, programacions…

CICLES FORMATIUS: Seguiment per assistència UF, Borsa de Treball i gestió de qualitat.

NO REGLATS: MULTICENTRE, facturació, comunicació amb famílies, gestió de la preinscripció i matrícula.

Cal destacar que iEduca és present als mercats educatius de Mèxic, Uruguai, Colòmbia, República Dominicana i Veneçuela.

Weeras Platform és un entorn virtual d’aprenentatge creat per a centralitzar i facilitar la gestió de qualsevol centre a través d’una proposta d’entorns i eines virtuals.

Dins d’aquests espais trobem solucions per a optimitzar tota mena de tasques: gestió administrativa,  planificació, comunicació, seguiment i creació de continguts.

 Aquest últim és el seu punt fort i element diferencial.

Weeras Projects és l’entorn de creació de continguts digitals de la plataforma que permet crear propostes pròpies, apropar a alumnes i professors i compartir el procés d’aprenentatge amb les famílies. És una eina innovadora que té com a objectiu estimular i involucrar a l’alumne. A través de les diferents fases, tasques, activitats, recursos i eines els alumnes poden aplicar les habilitats i coneixements adquirits a l’aula i durant el curs a projectes real.

Classlife és una plataforma de gestió educativa dissenyada per a facilitar el dia a dia dels centres educatius, els seus equips i també els alumnes i les seves famílies.

Aquest software, especialment creat pel sector de l’ensenyament, permet optimitzar tots els processos de gestió i administració, automatitzar tasques, millorar la comunicació a tots els nivells i ofereix, a més, un campus virtual que fomenta la participació de l’alumnat i facilita moltíssim la gestió de les classes i dels materials. 

Tot això, en un sol espai i amb el focus posat en l’estudiant, mantenint una visió 360 del seu procés d’aprenentatge.