FORMACIÓ PERMANENT PER AL PROFESSORAT per a la CAPACITACIÓ DIGITAL

L’equip del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya oferim formacions per millorar la competència digital dels docents de Catalunya. Totes les nostres formacions són bonificables a través de Fundae (més info al final d’aquesta pàgina).

Més de 200 mestres i professors de secundaria han realitzat algun dels mòduls formatius que oferim i les valoracions han estat molt bones! A continuació podràs veure els cursos que oferim aquest any. 

Abans del mes de juny de 2024 tots els docents de Catalunya han d’acreditar la seva competència digital. 

Aquesta acreditació té 6 nivells: A1, A2, B1, B2 i C1, C2.

No és necessari assolir un nivell concret, però tots els docents han de tenir l’acreditació en un dels nivells indicats. 

Per acreditar el nivell A1 és necessari realitzar un curs de 40h reconegut pel Departament, o bé 2 cursos reconeguts per al perfil digital que sumin aquestes 40h. 

Succeeix el mateix per al nivell A2, que són 50h. 

Els nivells B1 i B2 requereixen 60 i 70h de formació respectivament i han d’incloure un recull d’evidències d’aula, que poden ser en format imatge, vídeo o relat (evidència de que s’han aplicat els coneixements adquirits a l’aula). Aquestes evidències s’han de presentar en la formació específica del B1 i el B2 i l’acreditació del nivell serà automàtica per aquesta via. 

També es podrà solicitar l’acreditació del nivell B1 i B2 amb 3  cursos o més que estiguin reconeguts i del perfil digital que sumin 60 o 70h juntament amb un certificat del centre educatiu que demostri la realització d’activitats docents amb aplicació de les tecnologies digitals segons un model que el Dept.d’Educació ha de proporcionar en aquesta pàgina (encara no està habilitat).

Els nivells C s’acrediten amb l’experiència i la formació, i requereixen haver realitzat tasques de disseny o de coordinació de l’estratègia digital del centre. 

Els cursos que oferim en el Portal d’Activitats Educatives de Catalunya estan reconeguts pel Departament d’Educació per al Perfil Digital Docent i, per tant, us serviran per a sol·licitar l’acreditació del nivell A1, A2, B1 o B2 de la Competència Digital Docent.

Quan estigui obert, es podrà tramitar la sol·licitud de reconeixement per a la CDD en aquest enllaç

ESTIU 2023 – Cursos reconeguts pel Departament d’Educació per a l’acreditació de la Competència Digital Docent: 

Aprèn a crear el teu propi material educatiu: material estàtic, interactiu, vídeos i més!

Format: a distància, síncron

Durada: 40h (20h teoria + 20h pràctiques)  

Preu: 115€

Curs per aprendre a crear material educatiu estàtic, material educatiu interactiu, vídeos, itineraris gamificats i murs col·laboratius. Reconegut pel Departament d’Educació com a formació de 40h per al perfil digital que serveix per acreditar el nivell A1 (o A2 si tens més formacions reconegudes que sumin en conjunt 50h o més)

Aprendrem a utilitzar eines gratuïtes que podeu trobar online i que us permetran amenitzar, personalitzar i gamificar les classes o enviar feines virtuals als alumnes. També coneixerem altres pàgines que ens permeten crear activitats en línia de forma ràpida i els nostres propis vídeos educatius.

El curs és de nivell inicial i també es donaran alguns trucs més avançats, per tal que ho puguin seguir docents que mai han treballat amb aquestes eines o aquells que hi volen aprofundir o dedicar-hi algunes hores per agafar fluidesa i confiança.

Els docents que completen les hores de formació en línia i presenten les tasques encomanades obtindran el reconeixement de formació de 40h del Departament d’Educació que serveix per l’acreditació de la Competència Digital Docent. 

3, 4, 5 de juliol de 10-12.30h

10, 11, 12 de juliol de  10-12.30h

17, 18, 19 de juliol de  10-12.30h 

(el dia 20 serà opcional per a resolució de dubtes)

Aprèn a crear murs col·laboratius i itineraris gamificats (formació de 20h)

Format: a distància, síncron

Durada: 20h (10h teoria + 10h pràctiques)  

Preu: 55€

Formació super pràctica i online per aprendre a crear murs col·laboratius i conèixer programes que faciliten el treball en equip, com Padlet i Jamboard, i també programes que ens permeten la creació d’itineraris educatius gamificats, com Decktoys, Genmagic i Quizlet. 

Els docents que completen les hores de formació en línia i presenten les tasques encomanades obtindran el reconeixement de formació de 20h del Departament d’Educació que serveix per l’acreditació els nivells A1 i A2 de la Competència Digital Docent (juntament amb altres cursos reconeguts de 20 o 30h que sumin, en total 40 o 50h)

Curs ideal per aquelles persones que ja tenen altres formacions de 20 o 30h i necessiten un complement per a acreditar el nivell A1 o A2 de la Competència Digital Docent. 

17-18-19 de juliol de 10 a 12.30h

20 de juliol resolució de dubtes

Logo educacio

Els cursos de l'escola d'estiu són més econòmics que les formacions que realitzem durant el curs perquè estan subvencionats en part pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

FUNDAE-Logo

Bonificables per Fundae

Totes les formacions de l'Associació son subvencionables a través de Fundae, Fundacion para la formación en el empleo. La bonificació l'ha de tramitar el centre educatiu. Trobareu tota la informació a l'enllaç de la imatge.
Cal fer la sol·licitud abans d'iniciar la formació.

Logo educacio

Reconeguts pel Departament d'Educacació

Els nostres cursos estan reconeguts pel Departament d'Educació. El reconeixement i els certificats els gestionem des de l'Associació Escola-Entorn i es podran descarregar els certificats des de l'espai intern de cada docent al web del Departament.

Documents que necessiteu per tramitar la bonificació a FUNDAE:

A més, caldrà que guardeu durant 4 anys: 

  • Respostes de l’enquesta final (us arribarà còpia)
  • Diploma/certificat d’assistència (ens el podeu demanar o descarregar del registre de formacions del Departament d’Educació)

Opinions dels participants

Per qualsevol dubte podeu escriure'ns a formacio@activitum.cat