Aprenent anglès més enllà de l’escola

La immersió lingüística és un dels mètodes més efectius per a l’aprenentatge d’un idioma estranger, i les llargues vacances escolars son un moment idoni per aprofitar-les en aquest sentit. Les colònies d’anglès o les estades a l’estranger son un bon recurs per estar plenament integrat en un entorn immersiu combinant classes amb el lleure, i aprofitant la llengua anglesa com a eina vehicular per a la comunicació. A través del joc, les activitats lúdiques i les rutines diàries s’aconsegueix que els infants facin un esforç per emplear l’anglès en diverses circumstàncies quotidianes. A més a més ens aporta altres beneficis com ara l’oportunitat de crear vincles amb els companys i companyes, conèixer altres cultures i viure una experiència que perdurarà en el record.

Amb l’objectiu d’ajudar-vos a escollir la millor opció pels vostres fills i filles, l’equip pedagògic del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya ha estudiat desenes d’empreses i entitats que organitzen colònies i estades a l’estranger i hem seleccionat les que han complert millor les nostres expectatives a nivell acadèmic, de formació de monitors i d’anys d’experiència i resultats, i també hem valorat el tracte proper i les facilitats per a finançament. Els hem dividit en 2 llistats: 

 

– Les millors colònies amb classes o immersió en anglès a Catalunya 

– Les empreses amb més garanties i experiència per a fer estades a UK, Irlanda, Canadà o EEUU 

 

LES MILLORS COLÒNIES PER APRENDRE ANGLÈS A CATALUNYA

English Summer porta 44 anys organitzant colònies d’estiu en anglès per a nens i joves de 5 a 17 anys. Els seus programes combinen l’aprenentatge d’anglès amb professors nadius i multitud d’activitats cooperatives, esportives o temàtiques com ara la robòtica, dansa, equitació, esports aquàtics, etc. 

Disposen de quatre cases de propietat en plena natura a la província de Tarragona i ofereixen opcions de colònies des de finals de juny fins a principis de setembre, ocupant tot el període de vacances escolars. Més d’un 60% d’alumnes repeteixen l’experiència estiu rere estiu! Ho podem dir amb seguretat perquè els nostres fills son dels que aquest any volen repetir sens dubte! Molts dels monitors que formen part de l’equip d’English Summer van ser infants de les colònies i es nota en la qualitat i la il·lusió que hi posen, formant un increïble staff de monitors i monitores que juntament amb els professors nadius fan que l’experiència sigui inoblidable. Una aposta segura, de qualitat i al costat de casa! 

Sabeu que la Fundació Pere Tarrès també organitza colònies immersives? Són colònies on la llengua vehicular és l’anglès durant tot el dia.

Els monitors/es i directors/es s’adrecen a tots els nois i noies en anglès en tot moment, propiciant d’aquesta manera que els participants utilitzin la llengua anglesa, s’acostumin a la seva sonoritat i es familiaritzin amb expressions relacionades amb aspectes molt diferents del dia a dia.

El fet de fer servir l’anglès durant les activitats i la vida pròpia de colònies, fa més fàcil que acabin les colònies dominant el llenguatge col·loquial i millorant la capacitat per a expressar-se i demanar allò que necessiten en moments quotidians del dia a dia, tot i que siguin colònies d’una setmana!

Fun and Learn – English camps és una empresa familiar fundada l’any 2002 molt compromesa amb l’esport, la natura i l’educació en el lleure. La seva missió és apropar el lleure educatiu en anglès a tothom, a més de promoure els bon hàbits i la vida saludable.

Fun and learn es dedica a l’organització de colònies en anglès a Catalunya i a l’estranger. L’aprenentatge de la llengua anglesa s’aconsegueix de manera natural en un entorn d’immersió lingüística, pel fet de comptar amb monitors nadius. Disposen de diferents programes amb diverses activitats tants per a adolescents com per a infants, sempre conservant un ambient acollidor i familiar.

Moltes d’aquestes estades es realitzen a Can Ton Xic, una masia adaptada com a casa colònies que es troba dins l’entorn natural privilegiat de les Guilleries-Savassona, a Tavèrnoles

Ofereix programes flexibles adaptats al nivell i les necessitats de cada alumne. El focus està en fer que guanyin confiança parlant anglès, expressant-se amb naturalitat i desenvolupant habilitats clau per al seu futur.

El Campus Urbà del British Council permet als alumnes submergir-se en l’anglès sense haver de viatjar. Es tracta d’un campus de mitja jornada, de 9 a 14h amb la possibilitat d’extendre el servei una hora més per dinar.

Als cursos dirigits a alumnes de primària, es realitzen activitats dinàmiques com ara teatre, experiments i esport, sempre amb l’objectiu de desenvolupar la seva confiança amb l’anglès.

A secundària, els cursos van dirigits a fer que els alumnes desenvolupin el seu vocabulari i gramàtica, amb èmfasi en l’expressió i la comprensió oral i escrita. Aquests aspectes es treballen mitjançant projectes en grup, jocs d’estratègia i entrevistes, entre d’altres.

Per als alumnes de secundària també compten amb programes de preparació d’exàmens oficials per a què arribin al dia de l’examen amb la confiança i la preparació necessàries.

LES MILLORS EMPRESES PER ORGANITZAR UNA ESTADA A L'ESTRANGER

Amb quasi sis dècades d’experiència i una xarxa de més de 600 oficines i escoles arreu del món, aquesta escola d’idiomes ofereix una oportunitat única per aprofundir en l’anglès mentre explores els racons més fascinants del món

La seva presència internacional no només permet la possibilitat d’aprendre amb professors nadius, sinó també de descobrir destins tan atractius com Anglaterra, Nova Zelanda, Sud-àfrica, Canadà o Austràlia. A més de les classes d’anglès, les visites, excursions culturals i excursions d’un dia també formen part del pla d’estudis, permetent als estudiants submergir-se plenament en la cultura local. Amb activitats que van des de fer turisme, pintura fins a excursions i esports, els estudiants podran posar en pràctica les seves noves habilitats mentre parlen amb nous amics, combinant l’aprenentatge amb diversió.

Tenen una gran varietat de cursos dirigits a infants a partir dels 10 anys i adolescents, amb una gran flexibilitat permetent-se adaptar a les necessitats individuals. Ens han cridat especialment l’atenció els paquets “tot inclòs”: des de l’allotjament fins als vols, passant per l’assistència amb visats i els trasllats a l’aeroport, tot està cobert. Això significa que els estudiants poden viure l’experiència sense que ni ells ni les seves famílies hagin de preocupar-se de res.

Ashton Campion ofereix experiències educatives a l’estranger per a nens i adolescents, tot potenciant l’aprenentatge de l’anglès i el creixement personal. Tenen oficines a Madrid, però t’atenen com si estiguessin a Barcelona. 

Tenen més de 40 anys d’experiència en estades a l’estranger i es nota en les recomanacions que et fan quan parles amb ells. L’atenció personalitzada i els grups reduïts fan de l’estada de cada alumne un viatge únic i adaptat a les seves necessitats i a les de la família. Aquesta experiència individualitzada permet els alumnes treure’n el màxim profit d’aquesta aventura.

Compten amb programes durant el curs escolar i durant l’estiu, amb opcions d’allotjament en família o residències de les escoles. També ofereixen la possibilitat de realitzar campaments i un munt d’activitats culturals i esportives. Les seves principals destinacions són Irlanda, Regne Unit i Suïssa. A més, tindran l’oportunitat de certificar el seu nivell d’anglès a la tornada, ja que són Centre Examinador Oficial certificat per la universitat de Cambridge.

ESL és un dels líders mundials al sector dels cursos d’idiomes a l’estranger i ofereix programes educatius en 15 idiomes i en més de 200 destinacions diferents.

Per a l’estiu dels més petits (joves d’entre 8 i 17 anys) ofereix campaments d’estiu combinant aprenentatge d’idioma i activitats lúdiques a nombroses destinacions d’allò més fascinants, com ara: Suïssa, França, Regne Unit, Irlanda, Malta, Canadà, Estats Units, Alemanya i fins i tot Corea del Sud.

Als seus campaments es busca que els participants desenvolupin independència i aprenguin a respectar les diverses cultures del món i interaccionar-hi des del respecte gràcies als companys internacionals amb els qui forgen amistats que duren tota la vida. 
ESL també ofereix programes de cursos Plus que permeten als alumnes aprendre un idioma mentre practiquen el seu esport o hobby preferit.

Els programes d’immersió lingüística que ofereix Inglés en Irlanda estan dissenyat amb cura per assegurar que els estudiants passin les màximes hores possibles parlant i comunicant-se en anglès, mentre participen en la vida quotidiana amb una família d’acollida a Irlanda.

Aquests programes poden ser de durada d’un estiu, un trimestre escolar o bé, un any sencer. En el cas dels campaments d’estiu hi ha per escollir entre una àmplia gamma on poder practicar activitats, com ara futbol, futbol gaèlic, tennis, esports aquàtics, i molt més, tot amb altres nens de la mateixa edat, afavorint la pràctica constant de l’anglès en un entorn familiar i acollidor

La directora del programa, la Maeve Howley, i l’equip d’Eii avaluen personalment cada família d’acollida a Irlanda per garantir els estàndards més alts de qualitat. Ens ha agradat especialment la proximitat amb la que la pròpia Maeve i l’equip fan el seguiment durant tota l’estada i ofereixen suport tant als estudiants com a les famílies per assegurar-se que tots gaudeixin d’una bona experiència.

Alpadia és una escola d’idiomes que ofereix cursos d’idioma de qualitat suïssa per a estudiants de tots nivells, comptant exclusivament amb professionals apassionats i que han aconseguit les millors formacions.

No és molt coneguda a Catalunya, però ens han agradat les seves propostes i la facilitar per contactar amb ells. Ofereixen campaments d’estiu al Regne Unit, Alemanya, França i Suïssa per a infants i joves d’entre 8 i 17 anys amb plans d’estudis dissenyats per adaptar-se al seu nivell. .

Una oportunitat única d’aprendre un nou idioma alhora que descobreixen un nou país i la seva cultura, tot desenvolupant les destreses en un idioma estranger amb amics de diferents països.

Els estius amb Alpadia, a banda d’estudiar a través de projectes divertits també son per a realitzar esports, classes de cuina, excursions a ciutats properes, museus i parcs.

AFS Intercultura

En aquest recull de les millors entitats que organitzen estades a l’estranger ens agradaria també mencionar l’associació AFS Intercultura. Amb més de 60 oficines distribuides pels cinc continents, és una associació de voluntariat internacional sense ànim de lucre que no només ofereix programes d’intercanvi arreu del món sinó que també permet ser família d’acollida d’un estudiant internacional. Compten, a més, amb una convocatòria anual de beques tant per als programes anuals com pels trimestrals permetent d’aquesta manera l’accés a experiències interculturals a un altre país a joves de tots els àmbits socials i econòmics.

Ens voleu recomanar alguna altra empresa amb qui heu tingut molt bona experiència? Podeu escriure’ns a info@activitum.cat

Loading