Els millors quaderns per aquest estiu 2021!

El joc és la feina de l’infant. Mentre juguen, els nens i les nenes estan concentrats, motivats i sense adonar-se’n estan aprenent moltes de les competències bàsiques que els ajudaran a créixer feliços i esdevenir adults competents. 

Als centres educatius està canviant molt la manera de treballar les matèries: molts menys deures repetitius i molts més reptes i jocs. És que als infants els motiva molt enfrontar-se als desafiaments i trobar les seves pròpies solucions. Els agrada investigar i crear amb tota mena de materials, els agrada pensar i somiar en mons imaginaris…  

És per això que l’equip pedagògic del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya hem volgut preparar un recull dels millors i més originals quadernets d’estiu que segur que podeu trobar a l’Abacus o altres llibreries, propostes que s’escapen de l’estructura habitual dels quadernets de vacances, que tenen elements destacables com un bon fil conductor, treball de competència emocional, activitats o propostes que no havíem vist mai. Ens han enamorat algunes propostes d’editorials que realment han fet una feina disruptiva i amb uns resultats fantàstics. 

Visquem una aventura de pirates i faraons!

Col·lecció Aventura de l'Editorial Salvatella​

Aquesta magnífica novetat de l’Editorial Salvatella us deixarà bocabadats. No són quaderns d’estiu com a tal ni tampoc són llibres de text per treballar durant el curs. Són quaderns competencials, multidisciplinaris i multinivell on els infants treballen totes les competències (lingüística, artística, emocional i social) a través d’una història d’aventures que es va desenvolupant a mesura que avancen les pàgines. Les activitats proposades al quadern van acompanyades d’unes il·lustracions precioses que també ajuden a entrellaçar l’engrescadora història que s’hi desenvolupa. Una proposta ideal perquè els infants gaudeixin molt repassant les competències bàsiques del curs. Garantit!

El que més ens ha agradat, a més de les històries i el format i les il·lustracions, és que és l’únic quadern d’estiu que treballa les habilitats emocionals i que no dona solucions úniques als reptes. Un 10, per Salvatella!

Per aquest estiu trobareu a les llibreries dues històries, una de pirates i una de faraons i dos nivells per cada història. Estan molt ben adaptades per les edats que recomana, entre 6 i 8 anys o entre 8 i 10 anys.

Estudiar tot rodant el món amb en Roc Tempesta

Bloc d'estiu de l'editorial Barcanova

En un format ben diferent, el nou quadern d’estiu de butxaca que ha preparat Barcanova és també un dels que més us sorprendrà. Els blocs estan preparats per cada nivell educatiu i cada un està centrat en un país del món per aprofundir-hi en les seves curiositats a l’hora que es treballen les competències de llengua catalana, castellana, anglès, matemàtiques i medi.

Les pàgines no atabalen amb massa text i informació, al contrari. La maquetació és molt neta i va acompanyada de fotografies i il·lustracions a tot color. A més, hi ha espai suficient perquè l’infant pugui resoldre bé les activitats que es proposen. També facilita molt la navegació pel quadern el fet que s’indiqui al peu de pàgina quina matèria està treballant. Al final del bloc trobareu el solucionari. 

Les activitats són molt entretingudes i totes segueixen el fil conductor del viatge del famós explorador Roc Tempesta al país que indica la portada.

L’editorial Barcanova també ha editat quaderns mida A4 on apareix el mateix protagonista, en Roc, com per exemple: “Investiga amb en Roc Tempesta” o “Posa’t a punt per a…. “. Es tracta de quaderns multitemàtics i que poden funcionar també molt bé com a quaderns d’estiu.

Mates per a petits genis

Jos de matemàtiques per a petits genis de lAROUSSE

Fantàstic llibret de mida una mica més petita que quartilla, ideal per que l’infant el porti a tot arreu. En aquests llibres trobareu més de 100 jocs de càlcul i lògica tot seguint un fil conductor: per al 6/7 anys els pirates, per 7/8 anys la màgia i per 8/9 anys l’espai. Cada capítol és un enigma i a cada pàgina trobaran una pista-repte que els ajudara a resoldre el desafiament. Hi trobareu activitats molt variades, intrigants i divertides però no tingueu por, estan molt ben pensades pel nivell de cada infant i per a fer-les de manera autònoma. 

Al final del llibre hi ha el solucionari i també un diploma que podran retallar i emmarcar. 

El que més ens ha agradat és la originalitat de les propostes, activitats que no trobes habitualment en llibres de text o quaderns d’estiu. A més també podeu trobar un índex per competències on l’adult pot saber què s’està treballant en cada una de les propostes (numeració, càlcul, geometria i mesures)

Aquest descobriment ha quedat registrat en les primeres posicions de la nostra llista d’IMPRESCINDIBLES per escoles i per recomanar als infants. 

Pistes de joc amagades, un bon alicient per l'estudi durant l'estiu

Quaderns d'estiu de Castellnou​

Els nous quaderns de Castellnou destaquen a la llibreria pel disseny floral i colorit de les seves portades. En podeu trobar des d’infantil a 2n d’ESO. Els quaderns d’ESO es troben organitzats per tallers i als de primària les activitats estan organitzades per ESPAIS: el de llengua, anglès, matemàtiques, l’espai de capacitats bàsiques, el de creativitat i l’espai de projectes, on es treballen diferents disciplines en una mateixa activitat. Els “espais” estan definits per colors i no estan barrejats, totes les activitats de llengua estan al capítol/espai de llengua, etc. Per fer les activitats de forma més variada els infants hauran d’anar treballant una pàgina de cada un dels espais, saltant d’una banda a l’altre del llibre. Per sort això ja està contemplat en la primera plana del quadern en la que es proposa que l’infant faci la seva planificació de treball amb un calendari de tot l’estiu i a l’última plana l’anima a fer una autoavaluació tant de la planificació com de les activitats. 

A més també compta amb un repte final, el Joc Amagat, que, un cop resolt, s’envia la resposta al web de l’editorial i l’infant entra a participar en un sorteig que faran en acabar l’estiu! 

Aprenentatge personalitzat amb els quaderns temàtics de Rubio

Quaderns d'anglès i quaderns competencials

Els quaderns de Rubio no són específicament quaderns d’estiu i molts centres educatius els fan servir durant el curs. També són una solució fantàstica per complementar quaderns de vacances o inclús per fer-ne una selecció concreta per cada infant segons les seves necessitats, unes activitats d’estiu més personalitzades i orientades a millorar les destreses que el mestre o els pares considerin adients.

Destaquen per ser molt clars, lleugers i ben programats, així com pels seus preus tan econòmics: entre 2-4€

Us recomanem concretament els quaderns d’Anglès – The art of learning: estan molt ben organitzats, les activitats són clares i entenedores i estan maquetades de tal manera que no  atabalen gens. Les il·lustracions són suficients per a l’activitat que acompanyen i les propostes són molt variades per treballar cada un dels temes que proposa. A més, n’hi ha de molts nivells i és fàcil trobar el més adient per l’infant.

També us volem recomanar els quaderns per treballar la competència lectora (2€), amb un munt d’activitats al voltant d’una lectura curta. Molt adients per  1r cicle de primària.

Aquest any, com a novetat, Rubio ha tret els quaderns de vacances fins a 5è de primària. Al seu web podreu tafanejar tots els que tenen. 

Quadern d'estiu + APP

Col·lecció Prepara... de Text-LaGalera

Una col·lecció de quaderns d’estiu que tenen una APP interactiva que els complementa. A més estan enquadernats amb espiral, fet que que facilita molt l’obertura i l’escriptura de les pàgines. El contingut està classificat per àmbits i amb separadors: llengua catalana, castellana, anglès, matemàtiques i medi.

La maquetació també és molt neta. Hi ha poques activitats per pàgina i espai suficient per completar-les. A més les activitats són adients pel nivell que proposa i al final de cada àmbit tenen un petit test.  També compta amb solucionari. Malgrat que aquests quaderns no tenen un fil conductor, l’estil és coherent i són còmodes i clars. El plus: la APP interactiva on els infants podran seguir consolidant competències responent preguntes del joc i arribant al curs vinent en plena forma. 

Quadernet de feinetes per infantil

Quadernet creat per l'equip d'activitum

Durant el confinament de 2020 l’equip del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya vam crear un quadernet descarregable amb desenes d’activitats per a educació infantil.

També vam publicar altres recursos per fer activitats manipulatives, passatemps. webs adients per investigar a nivell de primària, retallables, jocs i altres propostes educatives gratuïtes molt interessants. 

Totes els podeu trobar en l’apartat de recursos online del Portal i es poden descarregar en pdf de forma totalment gratuïta. 

Esperem que els gaudiu! 

Recordeu que al Portal d’Activitats Educatives de Catalunya podeu trobar propostes d’activitats per tot el territori: rutes a la natura, teatres, museus, tallers, casals, colònies…. tot llest per a gaudir d’un estiu enriquit!! 

MOLT BON ESTIU ENriquit a TOTHOM!

Loading