STOP COVID!!! prevenció del Coronavirus

STOP COVID!!! és una activitat de teatre/fòrum que té la finalitat de sensibilitzar i conscienciar al públic jove del coronavirus i la covid-19,
STOP COVID!!! és una activitat interactiva de teatre/fòrum que té la finalitat de sensibilitzar i conscienciar al públic jove del coronavirus i la covid-19, fent èmfasi en les mesures preventives i l’impacte que la situació provocada per la pandemia ha tingut en la seva salut mental i benestar emocional.

L’obra de teatre STOP COVID!!! bascula entre la comèdia i el drama que ha provocat la pandèmia; el seu aspecte és lúdic i rigorós en quant als continguts sanitaris que es tracten. L’elaboració dels continguts sanitaris s’ha realitzat amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya..
Desenvolupament de l'actividad
L’activitat consta de dues parts que es complementen.

- Una primera part on es representa l’obra de teatre que introdueix i acosta la problemàtica del CORONAVIRUS, creant interrogants en el públic i convidant-lo a reflexionar sobre el tema.

L’obra de teatre consta d’una introducció i tres escenes.

Introducció
L’obra comença amb les notícies mundials sobre el començament de la pandèmia de la Covid–19. En la introducció es mostra els personatges COVID que donen una gira mundial amb el concert punk del seu nou àlbum “Pandèmia”. Després, ens transportem al confinament i la primera ona del coronavirus a través de històries dels personatges de diferents països del món. La introducció conclou fent el zoom sobre la història de la família d’Oriol, on es representa la relació amb els avis i amb la seva núvia, reproduint així la vivència del confinament per diferents generacions.

Escena 1. Espai de Simona
En la primera escena es representa el programa de televisió “Espai de Simona” on la Doctora Simona i el seu ajudant Pep expliquen de manera divertida la informació bàsica i útil sobre el coronavirus i la seva prevenció (què és, com es contagia i com es pot prevenir) posant èmfasi en la regla de les 3 M: màscareta, mans netes i un metre i mig de distància, entre d’altres.

Escena 2. El botelló
La segona escena comença amb la trobada d’Oriol amb la seva núvia Sofia. Els joves han quedat per primera vegada després del confinament per a anar a la festa d’aniversari a casa del seu amic Edu. La festa que anava a ser un “pla de tranquis” acaba plena de gent i es descontrola, veiem com se salten les mesures de prevenció i apareixen els personatges COVID entre els convidats.

Escena 3. Les conseqüències
En l’última escena de l’obra es representa les conseqüències provocades per la pandèmia: sanitàries, psicològiques, econòmiques, socials, mediambientals i en l’educació. Posteriorment, veiem a l’avi d’Oriol, que s’ha contagiat del coronavirus, ingressat a l’hospital, ens endinsem en el treball dels metges a l’UCI.

L’obra s’acaba amb el combat entre la doctora i el COVID on s’emfatitza la importància de la vacunació.

- Una segona part on s’obre el debat teatral on els joves són convidats a participar de manera activa.

Fem actuacions per griups escolars, màxim 125 assistents per sessió.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 15/06/23
Fitxa tècnica
12-15
16
Tipus d'activitat
Espectacle
Temàtica
ODS
Puntual
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català