El conreu de la vinya al parc de la Fontsanta
Es tracta d'una activitat de coneixença del món de la vinya amb contingut pràctic i experimental.
L'activitat consta de tres parts: primer s'introdueix la història del parc i del cultiu de la vinya. A continuació s'observen i es toquen els ceps, i es coneixen les diferents parts de la planta.
Es donen a conèixer les eines del camp i s'inicia la part pràctica de les tasques de cultiu segons l'època de l'any: repicar, adobar, espampolar o veremar. Es comenten les plagues i el seu control biològic, així com la fauna associada a la vinya. Per finalitzar es fa un petit tast de productes de la vinya (raïm, panses i most) i es comenten els mètodes d'obtenció d'alguns subproductes, especialment el most.
Es donen a conèixer les eines del camp i s'inicia la part pràctica de les tasques de cultiu segons l'època de l'any: repicar, adobar, espampolar o veremar. Es comenten les plagues i el seu control biològic, així com la fauna associada a la vinya. Per finalitzar es fa un petit tast de productes de la vinya (raïm, panses i most) i es comenten els mètodes d'obtenció d'alguns subproductes, especialment el most.
Última actualització: 02/05/24