Bosc inundat. Visita lliure

Visita lliure per l'ecosistema amazònic de CosmoCaixa
Aquest espai recrea un bosc inundat amazònic, en què les crescudes periòdiques del riu fan que les arrels dels arbres passin bona part de l'any submergides i els peixos ocupin nous hàbitats i accedeixin a més recursos.

L'alumnat, immers en un ambient tropical, podrà observar la flora i fauna de la selva amazònica, des de les formigues del subsòl fins als ocells del dosser, i descobrir algunes de les adaptacions d'espècies emblemàtiques, com l'anaconda o el capibara.

Les selves tropicals contenen el 50 % de la biodiversitat del planeta. Són espais extraordinàriament rics, però alhora molt fràgils i que cal preservar.
L'espai de la selva de l'Amazones que el Bosc inundat recrea permet observar arbres amb unes arrels que passen bona part de l'any sota l'aigua, circumstància que alguns peixos aprofiten per conquerir nous territoris i que dona als arbres l'oportunitat de dispersar les llavors transportades per l'aigua o bé en els estómacs dels peixos que en mengen els fruits.
El recorregut està pensat perquè el visitant pugui percebre la calor sufocant, les olors i els sons de la selva i fins i tot pugui ser sorprès per una pluja tropical.
Una experiència que permet descobrir el Bosc inundat des de tots els punts de vista possibles: sota terra, sota l'aigua, a nivell de l'aigua, en terra ferma i des de dalt. Un privilegi que ni a la mateixa selva és possible.

OBJECTIUS:
- Reconèixer un ecosistema específic i identificar les relacions ecològiques que s'hi estableixen.
- Observar les adaptacions que presenten les espècies que habiten un ecosistema amazònic.
- Descobrir la biodiversitat com un patrimoni natural que cal preservar.


Altres informacions d'interès
- Per a la seguretat dels participants, s'aplicaran les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment.
- Si veniu amb alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.
- Es prega màxima puntualitat.
- Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 10/03/22
Fitxa tècnica
INF1
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
CF
EE
Tipus d'activitat
Exposició, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Castellà, Català