MÓN SANT BENET: Pedra sobre pedra

Taller participatiu per conèixer els estils artístics medievals
Us atreviu a construir un monestir? Pedra sobre pedra, així és com fa més de mil anys es va aixecar el monestir de Sant Benet. Us proposem convertir-vos en mestres d’obres del romànic i del gòtic però també en constructors de retaules barrocs. Arcs de mig punt, arcs apuntats, galeries del claustre, finestrals gòtics o carrers de retaules... aquests són els encàrrecs que hem rebut de l’abat del monestir. Però per aconseguir la pedra, les cintres, la fusta i tot el que necessitarem per a la construcció ens caldrà superar diverses proves que ens convertiran en uns autèntics mestres d’obres coneixedors dels estils artístics de Sant Benet.

OBJECTIU: Posar en valor les diverses manifestacions artístiques del Monestir i copsar l’evolució dels estils artístics a través de la història i per tant entendre la idea del pas del temps.

“Món St Benet proposa als professionals de l’ensenyament un seguit d’activitats educatives, convençuts que el conjunt patrimonial i cultural del Monestir i d’Alícia han de ser una eina d’educació i un espai lúdic d’aprenentatge i de valorització de la història, l’art, l’entorn natural, l’alimentació i la seva relació amb els avenços científics i tècnics. El programa educatiu, confeccionat a partir dels currículums escolars i que consta de visites i tallers per a tots els nivells educatius, fa un èmfasi especial en els continguts procedimentals, és a dir, l’objectiu és que l’experimentació sigui la principal activitat d’aprenentatge.
Aquesta és la característica diferencial dels tallers de cuina i alimentació, dels tallers d’història relacionats amb el monestir, dels tallers d’entorn a partir de les arts plàstiques i de les activitats a l’hort d’aprendre.”
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 04/07/22
Fitxa tècnica
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Arquitectura, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català