Taller a l'escola. Paper i Sostenibilitat. Llibreta a l'escola

Cada alumne es fa dos fulls del que serà la llibreta (doblegats pel mig, tindrem una llibreta de quatre fulls).Cadascú es fa un full més gruixut (amb més gramatge) que servirà de tapes.
Mentre recollim el paper que heu posat en remull anem explicant les característiques del paper, de la cel·lulosa, del cotó. Trinxem el paper i l'afegim a la nostra pasta de cotó. Després, ens repartim en equips de 3/4 persones en què reproduirem la distribució de tasques d'una tina en un molí paperer tradicional. Així cadascú farà d'alabrent, de ponedor i llevador (tasques en l'ofici de paperer)

En aquest taller tractem de fer del paper de rebuig un recurs útil i de poder intervenir en el procés de reciclatge abans de portar-lo al contenidor blau on entra en un procés industrial difícil de controlar.

Cada alumne es fa dos fulls del que serà la llibreta (doblegats pel mig, tindrem una llibreta de quatre fulls).

Repetim el procediment amb el cartronet en remull que també haurà portat cadascú. Hi afegim, pasta de paper de color, per a donar un toc de color a les tapes. Cadascú es fa un full més gruixut (amb més gramatge) que servirà de tapes.

Mentre es va duent a terme tot el procés d'elaboració de la llibreta, anem parlant de maneres fàcils de reduir la despesa de paper, de les possibilitats de reutilització dels papers que utilitzem diàriament així com dels costos mediambientals tant de fer paper industrialment com de reciclar-lo.

Els papers s'acabaran d'assecar a l'escola en uns dies. Us donarem indicacions de com cosir els fulls per a formar la llibreta.
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 06/10/23
Fitxa tècnica
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Artesania, Coneixement del medi i Biologia, Tecnologia i industria, Història, cultura i patrimoni
ODS
Mig dia
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català, Castellà