Decorem rajoles: taller d'estergit.

Visita L'Enrajolada, Casa Museu Santacana, i decora la teva rajola seguint l'antiga tècnica de l'estergit. Descobreix l'origen de la decoració ceràmica participant en una petita representació teatral.
L'Enrajolada és un museu fundat l'any 1876 per Francecs Santacana i Campmany (1810-1896), mostra de l'idealisme romàntic que va moure al seu creador a recopilar restes de palaus i edificis religiosos antics, sobretot de Barcelona, Martorell i el seu entorn, i a instal·lar-les a casa seva de manera que recuperessin la seva funció original.

És un dels museus més antics del nostre país, exemple del col·leccionisme del segle XIX i molt visitat per excursionistes i viatgers de l'època, dels quals hi ha nombrosos testimonis.

Les visites guiades permeten als usuaris del segle XXI imbuir-se de l'esperit del fundador tot recorrent els nombrosos àmbits de la casa-museu, amb una mostra variada d'objectes de procedència ben diversa com rajoles, peces de ceràmica, dibuixos, pintures, gravats, elements arquitectònics i escultòrics, mobiliari i objectes decoratius.
Material complementari
Guia Didàctica Museus de Martorell
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 22/02/22
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Artesania, Pintura, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català