Saut deth Pish (Vall d’Aran)

Com arribar?

Per arribar al Pla des Artiguetes, cal prendre la N-230 direcció França, i just passada la rotonda que indica Arròs, agafar el camí asfaltat marcat com a "Saut deth Pish"

Ruta circular de baixa dificultat i deal per fer en família on podrem visitar el Saut deth Pish,un dels salts d’aigua més emblemàtics de la Vall d’Aran.

Iniciarem l’itinerari a l’aparcament del Pla des Artiguetes. Creuarem un pont de fusta per on accedirem a la cascada que està dotada d’agafadors. Entre la impressionant cascada i el pintoresc refugi, s'inicia un sender costerut que serpenteja en ziga-zagues. Si anem amb infants una mica més grans o adolescents amb ganes d'aventures podem desviar-nos cap a l'esquerra per on podrem accedir a l’inici de la cascada.

Tot seguint el sender ascendirem pel llom del turó i, entrant per l'esquerra pel Barranc de Siesso, travessarem un bosc de faigs i avets que ens durà al refugi.

Farem el camí de tornada travessant el desguàs del llac per les pedres. Creuarem el bosc de faigs pel vessant oposat i d'allà seguirem la pista forestal fins arribar de nou al punt d'inici.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

3 Km
1 hora i mitja

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

Tot i ser una ruta senzilla te un cert desnivell i travessarem per camins pedregosos

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?

  • Vegetació de muntanya
  • Construccions tradicionals de muntanya
  • Partimoni Cultural de la Vall d'Aran