Ruta micològica: Bosc pintat de Poblet

Com arribar?

Agafem la carretera T-700 entre Prades i Poblet, i en el punt quilomètric 6,5, just on veurem una gran creu, entrem cap a la carretera de la Vall de Castellfollit, que és una pista asfaltada.

Seguim per aquesta pista durant uns 3 quilòmetres, fins que arribem a la Casa Forestal de Castellfollit, on comença la ruta.

Tot i que a la primavera no és època de bolets, hi ha una ruta molt divertida per fer amb la família que ens permetrà viure i veure des d'una altra perspectiva, el magnífic món dels bolets gràcies a la ruta micològica de Poblet.
La ruta que us proposem avui és la ruta llarga, de 6,5 km n'hi ha una altra de més curta, de 3 km).

Així doncs, la Casa Forestal serà el punt de sortida. El recorregut és molt fàcil de seguir, ja que des de bon inici hi trobarem un pal indicador que diu: Itinerari 4 del bosc de Castellfollit.

Us hem de recordar que per tal de poder veure bé els bolets, us heu d'allunyar una mica per tal de tenir una bona perspectiva. També, veient els arbres en perspectiva us ajudarà a tenir la visió perfecta per poder fer una fotografia.


En total, ha fet quatre pintures murals, treballant amb la perspectiva i punt de fuga i usant els arbres vius com a quadre o llenç. Els bolets pintats han estat l'ou de reig, el rovelló, l'apagallums i el fredolic.
Els visitants veuran dibuixades en alguns arbres parts de bolets, que des d'un punt determinat, dibuixen el fong sencer.
A cada un dels bolets, hi ha un panell informatiu que parla i explica les característiques d'aquest bolet en concret. Recordar també que aquesta zona de Tarragona és un punt molt actiu de bolets quan és l'època.

Ordre d'aparició dels bolets pintats.

Ara ja només falta saber si sou més de "Caçar bolets o anar a buscar bolets?"
GENÍS COLELL:
Genís Colell és l'autor de les pintures de bolets al bosc de Poblet. Genís, va ser galardonat dins el marc del projecte Sylvamedv, projecte europeu transnacional liderat pel CTFC, que s’emmarca dins el Programa MED i rep el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El seu principal objectiu és potenciar o afavorir els sistemes de pagament per serveis ambientals (PSA) als boscos del Mediterrani.. Des de 2012, aquests boscos s'han convertit en una ruta de pelegrinatge per tal de veure les pintures de l'autor.
Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

6.5 km
3h i 30 min

Nivell de dificultat

Mig

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

No està adaptat.

Zones de pícnic i parcs

A la mateixa zona d'estacionament de la Casa Forestal, hi ha  una zona infantil amb taules. Un lloc ideal per fer parada abans i després del recorregut.

Què aprendrem?

BOLETS. Els bolets pintats han estat l’ou de reig, el rovelló, l’apagallum i el fredolic.

PERSPECTIVES I DIMENCIONS.