Ruta del Santuari de la Salut a Roques Encantades

Com arribar?

Aquest recorregut té tantes opcions com et puguis arribar a imaginar. Té molts punts d'inici, segons les ganes que tinguis (tingueu) de caminar i els quilòmetres que vulgueu fer.

La opció que nosaltres proposem és iniciar el recorregut des del Santuari de La Salut. Cal recordar que fins arribar a dalt del Santuari són 12km de revolts (des de Rupit). Posterior això, la ruta és ideal per fer amb nens.

ATENCIÓ! La zona d'estacionament NO és gaire gran, per tant, les places s'acaben ben d'hora!

Buscar rutes que siguin agraïdes per als més petits no sempre és una feina fàcil. És per això, que en aquest cas, us ho posem fàcil. Una Ruta amb família des del Santuari de la Salut fins a Roques Encantades, un recorregut ple d'història, bones vistes i millor companyia.

I és que les Roques Encantades és un lloc espectacular de la serralada de Collsacabra dins el municipi de Sant Feliu de Pallerols situades entre el Santuari de La Salut (1.050m) i el Coll de Condreu (el cim més alt de la serralada de Collsacabra).

Aquesta excursió la viurem entre terres d'Osona i la Garrotxa, una bona oportunitat per descobrir nous indrets, noves llegendes i sobretot noves rutes.

Començem el recorregut mirant a l'esquerra de l'església on hi ha un portal, el qual el travessarem i entrarem i ens endinsem a un bosc tot seguint la senyalística gorga d'Itinerannia. El recorregut segueix fins a Collet de l'Arc a 1.070 m on hi trobarem un pal indicador.

Amb unes vistes impressionants dels cingles d'Aiats i Cabrera, continuem caminant fins a arribar a un altre indicador que ens deixarà Roques Encantades (esquerra) i Coll Condreu (dreta). Nosaltres triem Roques Encantades i ens endinsem dins d'una gran fageda. Uns metres més enllà veurem les grans roques encantades cobertes de molsa, verdor amb unes formes molt curioses.

Diu la llegenda:

El Dimoni, que vivia per aquelles contrades quan estava de mala lluna passava l'estona fent rodar algun dels grans rocs muntanya avall per veure com s'espaterraven sobre les cases de Sant Feliu de Pallerols (que és el poble que es troba a sota mateix del lloc), la gent esporuguida i tipa dels afers del Dimoni pregà a Déu que els hi donés un cop de mà. Llavors un bon dia va baixar un àngel del cel i va lligar les roques amb unes cadenes tan fortes que el Dimoni no va poder bellugar-les mai més. Fastiguejat el Dimoni va anar a buscar raons cap a un altre lloc, deixant així en pau als habitants del poble.

Ara només ens queda tornar cal al Santuari de La Salut per arribar al cotxe. Al costat del Santuari hi ha un Restaurant La Salut. Des de la seva balconada (Mirador Mossèn Jaume Borrell) ,de hi ha una panoràmica impresionant de tot el litoral i és un bon punt per fer parada i recuperar forces.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

5 km
2-3 h a pas tranquil

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

No està adaptat.

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?

  • LLEGENDA: Roques Encantades
  • VEGETACIÓ: Exhuberants boscos d'alsines, roures i faig.
  • GEOGRAFIA: La ona del Collsacabra i el Puigsacalm és un altiplà d’altitud mitjana, entre els 1.000 i els 1.100 m d’altitud, limitat per vessants abruptes per tots costats excepte cap a ponent on davalla suaument fins a la conca d’erosió de Vic.