Ruta de les fonts

Com arribar?

Aparcar davant la Oficina de Turisme de la Vall de Lord

Ruta que comença i acaba a l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord. Segueix les fonts més importants dels voltants de Sant Llorenç de Morunys resseguint els corriols.

Al inicial la ruta, trobem l’església parroquial, el claustre i el Museu de la Vall de Lord, a tocar La Oficina de turisme, d'allà sortim en direcció nord-oest seguint per la costa de Galliners, integrada en el massís muntanyós del Port del Comte i sseguirem la ruta n5.

Primer trobarem la font del Cap de Rec i, passats 2 km, la font del Llevador. A continuació, després d’un descens pronunciat, arribarem pràcticament fins a la vall del riu Cardener, al municipi de la Coma i la Pedra. És aquí on hi ha la font de la Puda, font d’aigües sulfuroses a causa de la dissolució subterrània de vetes de guix presents a la zona. Com bé indica el seu nom, sovint les aigües que brollen de la font presenten una forta olor. La font està acompanyada d’una petita bassa que recull les seves aigües i en la qual s’hi pot fer una remullada. Aquestes aigües, utilitzades amb moderació, presenten diversos beneficis per la pell i la circulació.

La ruta retorna a Sant Llorenç de Morunys.

 

  • Possibilitat de refrescar-se a la Font Puda durant els mesos d'estiu
Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

12 km
1h 10 minuts

Nivell de dificultat

Mig

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

No, transcorre per corriols.

Zones de pícnic i parcs

A la Font Puda diferents taules i bancs de fusta per menjar.

Què aprendrem?

  • Boscos de pi roig i alzines
  • Fonts i brolladors naturals