Ruta al Santuari Mare de Déu de la Roca des de Vilanova d’Escornalbou

Com arribar?

Arribar-hi és d'allò més senzill. Només cal arribar al poble i just passada l'església hi ha un estacionament.

Aquesta és una ruta que feia temps que teníem ganes de presentar-vos. I és que el Santuari Mare de Déu de la Roca des de Vilanova d'Escornalbou és una oportunitat impressionant per viure una gran experiència en família.

L'Ermita és una petita capella d’una sola nau, feta amb carreus i en part excavada a la roca, amb capelles laterals. A 294 m d'altitud i damunt d'una roca de pedra sorrenca molt erosionada de color vermellós trobem l'Ermita de la Mare de Déu i la de Sant Ramon.

La ruta s'inicia des de l'estacionament que trobem tot passat el poble de Vilanova d'Escornalbou, al Baix Camp, Tarragona. Just al costat de l'església de Sant Joan (centre poble) trobarem l'inici del camí que ens portarà direcció al santuari (tot seguint el carrer el raval de l'església). Pocs metres després, uns 900 metres, quan veurem una senda a la dreta amb molt de desnivell que ens portarà fins a la Roca de Migdia. Aquí ja trobarem unes cales en format graons a les mateixes roques i unes cordes fixes que ens ajudaran a acabar d'arribar al punt més alt.

En tot moment, i en els trams més complicats, hi ha l'ajuda de cordes o passamans, en format baranes, que ens ajudaran de fer el trajecte més còmode i segur. Anem seguint i continuant enganxats a l'estimball arribarem a les escaletes del Diable i poc després la Cova Foradada. Fins aquí és un recorregut senzill pels adults. Pel que fa als nens, es recomanar anar al darrere per anar-los orientant on anar posant els peus de forma segura.

ATENCIÓ! Si estem en un dia de gran probabilitat de pluja o  ha plogut molt el dia anterior, recomanem no fer la ruta, ja que aquest tipus de pedres rellisquen molt i augmenten les possibilitats de relliscades.

Per acabar el recorregut, pocs metres després, arribem al Santuari de la Mare de Déu de la Roca des d'on podrem accedir a  l'ermita de Sant Ramon. Aquesta Ermita fa impressió de veure ja que sembla que està en una lluita constant contra la llei de la gravetat. Des del seu mirador, podem veure la llacuna del Camp de Tarragona.

El recorregut no s'ha acabat del tot perquè queda tornar, tenim dues opcions, fer marxa enrere i tornar per on hem vingut o segur recte i acabar amb el circuit circular passant pel mig dels paratges naturals que ens ofereix la zona.

 

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

7 km

Nivell de dificultat

Mig

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

No

Zones de pícnic i parcs

Al mateix poble de Vilanova d'Escornalbou, a pocs metres de l'Ajuntament, una zona de pícnic, ideal per fer un "pit stop" i recuperar forces post ruta.

Què aprendrem?

  • Areniscas vermelloses.