Prats del Cadí

Com arribar?

S'inicia al Coll de Pallers, a uns 500 metres del nucli d’Estana, on hi ha una petita zona habilitada per aparcar el cotxe i dues taules de pícnic. La zona d'aparcament és realment petita, potser hi caben uns 10 o 15 cotxes. És per això que es recomana buscar un horari i uns dies poc transitats per poder gaudir millor tant del recorregut, com de les vistes i sobretot, per evitar mal de cap a la hora de poder aparcar.

Per arribar al poble  d’Estana (1.500 metres d’altitud) es fa en cotxe per la carretera LV4055, que surt del municipi de Martinet.

S’arriba al poble, el creuem i agafem una pista estreta de terra que ens portarà fins a l’aparcament del Coll de Pallers. Una plafons informatius ens marquen la ruta i el seu punt de sortida.

El Prat de Cadí és un dels racons més bonics i espectaculars de la Cerdanya. S'ha convertit en una de les excursions per excel·lència per moltes famílies a l’hora de conèixer la cara nord de la Serra del Cadí, al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

El Prat de Cadí és, amb els seus 1.826 metres d’altitud, un dels llocs més especials dels pirineus. Pocs indrets són comparables a la seva bellesa.

La ruta s'inicia al Coll de Pallers, on hem deixat el cotxe. Aquí podrem fer una primera parada a les taules de picnic que hi ha amb unes vistes espectaculars. Agafem forces i comencem. A la mateixa zona de pàrking hi trobarem el primer hi trobarem el primer dels rètols indicadors del Pla de Cadí. Les franges blanques i vermelles del PR C-121 ens marquen la ruta a seguir.

Iniciem la ruta amb unes petites escales i, més amunt, seguint la carena que forma la serra de Mataplana, es troba el coll de Reineres. És aquí on tindrem la primera panoràmica de la paret de la Serra del Cadí, un bon lloc per fer una foto i tenir un bonic record.

Seguim guanyant alçada fins arribar al Collet Roig, tot havent passat per trams de roca, enmig de pi roig i alguna altra clariana. Deixem el coll enrere i encarem el que serà l’últim tram de la ruta abans d’arribar al nostre destí. És un corriol que puja lleugerament i que circula pel sotabosc.

I per fi, de sobte, s'obre un prat: enorme, verd, amb un sol espatarrant que el fa encara més bonic ... El Prat del Cadí. De fons, una majestuosa pared vertical de la cara nord de la Serra del Cadí.

Ara només queda gaudir de les vistes, de la companyia, carregar forces i tornar abans que el cansament sigui massa visible i no ens deixi tornar pel nostre propi peu cap a Pla de Pallers.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

6.8 km
1.30h pujar i 1h baixar

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

No.

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?

  • Aprendrem a reconèixer la Serra del Cadí.
  • Veurem vegetació variada com pi roig.
  • Viurem clarament la diferenciació de la vegadació en zones hombríboles en contraposició de les zones amb grans clarianes.