Castanyes a La Font de Gurb!

Com arribar?

Per arribar-hi és molt senzill, aparcarem a la carretera de les Tres Creus de Sant Hilari Sacalm. Allà ja començarem a veure el camí paral·lel a la antiga carretera de Vic.

El camí de tornada fa baixada pel mig del bosc fins arribar al costat del Parc de la Font Vella on trobem el darrer tram de la ruta.

Aquesta ruta ens porta fins a la Font d'en Gurb per un camí fàcil i curtet que va paral·lelament a l'antiga carretera de St Hilari cap a Vic.

És ideal per fer-la en qualsevol moment de l'any, però especialment a la tardor, quan trobarem milers de castanyes entre la fullaraca i sortirem amb els cistells ben plens!

Les Guilleries són un dels millors llocs de Catalunya per anar a collir castanyes, i prop de St Hilari n'hi ha molts aneu ben calçats perquè el camí pot ser moll en algun punt.

El nom de Font d'en Gurb neix del domus o casa fortificada dels Gurb, situada al turó de sobre la font.

Aquesta ruta és molt utlitzada per la gent de Sant Hilari Sacalm, com a passejada diària o com una ruta en família. Té un accés fàcil i és molt agradable gràcies a la seva zona ombrívola prop del rierol Sot de la Barraca.

Durant tot el recorregut, podrem gaudir d'unes increibles vistes del bosc, del poble de Sant Hilari Sacalm així com també de totes les aromes, àrbres i plantes que conformen aquest peculiar paratge. Una característica singular que fa d'aquest camí una ruta molt agradable gràcies al constant soroll de l'aigua caient rierol avall.
Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

4,700 km
1h y 10 min

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

No. Si tens un cotxet adaptat (tot terreny), si que és possible.

Zones de pícnic i parcs

Zona de pícnic

Què aprendrem?

  • Bosc de castanyers, faigs i alzines. També hi ha algunes plantes aromàtiques com l’orenga, la farigola, la salsa de pastor o el cap d’ase.
  • La fauna de les Guilleries és molt diversa, en el cas d’aquest itinerari destaquen principalment ocells i algun rèptil prop de la font.