Itinerari 2: L’Observatori Vell dels Estanys de Sils

Com arribar?

Els Estanys de Sils estan ubicats a pocs menys de 300 metres de l'Estació de Ferrocarrils RENFE. És, per tant, una destinació perfecte per gaudir d'un matí amb família ja que tots els trens (Mitja Distància i Regionals de RENFE) paren a Sils. Les línes R11 i RG1 és un perfecte opció.

Sortim de l'aparcament sud de l'Estació de ferrocarril, cap a l'església, en direcció a les pollancredes, pocs minuts després ja comença el camí de terra i per tant ja estem dins la Reserva Natural.

Al mateix edifici de l'estació de tren hi ha  el Punt d'Informació de l'Estany.

Per accedir-hi amb vehicle particular, Sils està molt ben comunicat, a tocar de l’autopista AP7 i de la carretera N-II, i és possible aparcar a prop de l'Estany de Sils, a l'aparcament de l'estació de tren.

 

Els Estanys de Sils són, de fa uns anys ençà, un important Espai Natural de la Catalunya interior. Conté una gran varietat d'hàbitat gràcies a les zones humides, prats inundables i boscos de ribera.

Aquest mosaic ofereix un gran potencial per a la biodiversitat, per aquest motiu l’Estany de Sils s’inclou dins la xarxa d’Espais Naturals Protegits de Catalunya i forma part de la Xarxa Natura 2000, que engloba el conjunt d’espais protegits a l'àmbit europeu.

L'Itinerari 2: l'Observatori Vell és la ruta que voreja els límits de l’antic Estany de Sils, abans de la seva dessecació. És una ruta espectacular per fer amb família, cadascú al seu ritme. Les bicicletes i els vianants conviuren sense problema. La ruta és senzilla i sense pèrdua. Ja des de que s'inicia la zona del Parc Natural, les vistes són precioses. El paratge és encantador i la fauna que es pot arribar a trobar impresionant. En aquesta època de l'any, el Bernat Pescaire o la Fotja, entre altres... El recorregut és apte per a tota mena d'usuaris. És gairebé del tot planer i a grans trets ressegueix el perímetre de l'espai natural que li dona nom. Permet una passejada agradable i, si hi ha sort, podreu observar part de la fauna associada als ambients humits de la zona dels estanys.

 

 

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

5 km
A peu 1h 45 min amb bici 1h aprox.

Nivell de dificultat

Mig

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

Si, totalment

Zones de pícnic i parcs

No com a tal. Però és una zona ideal per menjar un entrapà a un dels observatoris.

Què aprendrem?

L'itinerari recorre una zona humida que combina els ambients forestals amb les plantacions de pollancres i els prats de dall o herbassars, i que acull nombroses espècies animals, entre les quals destaquen les aus, per la seva espectacularitat.