La Font de la Formiga de Sant Hilari Sacalm

Com arribar?

Des de Sant Hilari Sacalm agafarem una pista que surt a la dreta al C/ de la Font del Sastre. En la desviació hi ha diversos senyals que indiquen pista forestal El Sobirà, Taverna El Sobirà i La casica Turisme Rural. A uns 3 km hi trobarem un aparcament on hi podrem deixar el cotxe.

En un extrem de l'aparcament hi trobarem del pal indicatiu amb les senyals de color violeta que haurem de seguir per començar la nostra ruta.

La ruta de la Font de la Formiga és una lineal molt senzilla totalment apta per a famílies amb infants. Son només 2,5 km però podem anar i tornar pel mateix camí. Passarem per paratges rics en vegetació de bosc humit i de ribera, castanyers i, si tenim sort podrem també gaudir de la fauna local (esquirols, teixons o, fins i tot, alguna guineu)

En la nostra excursió al llarg del Torrent del Gavatx hi trobarem diverses fonts. I és que Sant Hilari de Sacalm rep el sobrenom de "La Vila de les 100 fonts" per la gran quantitat que havia repartides prop de la vila i pel bosc del seu municipi i per la riquesa d’aigua que conté el seu subsòl.

Iniciarem la ruta al Pla de Vernet i seguirem tot recte per les indicacions que trobarem de color violeta. Passarem per la Font del Vern, la Font del Gavatx i finalment per la Font de la Formiga, tot fonts naturals.

Si ens allarguem una mica més, tot seguint el corriol que crea la Font de la Formiga trobarem el Salt d'aigua de Sant Martí, també conegut com el Salt de la Font de la Formiga. Depenent de l'època de l'any i si ha plogut o no recentment podrem fins i tot remullar-nos una mica els peus amb l'aigua del rierol.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

2,5 km
1 hora

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

Al tractar-se d'un paratge de ribera és possible que ens trobem amb trams de sòl humit on caldrà parar atenció

Zones de pícnic i parcs

Molt a prop de l'excursió trobarem l'espai forestal "Camins de Bosc", una gran àrea de picnic i esbarjo on hi trobarem bancs i taules, barbacoes, servei de bar, zona de jocs per infants (amb possibilitat de demanar jocs de taula) i, fins i tot, hamaques.

Un espai molt recomanable on podrem completar la nostra excursió.

Què aprendrem?

  • Vegetació de bosc humit i de ribera