La floració dels arbres fruiters al Baix Llobregat

Com arribar?

L'inici de la ruta està just sortint de l'estació de FGC Colònia Güell.

Si venim en cotxe podem deixar-ho aparcat a l'aparcament gratuït de la Colònia Güell, que queda a uns 5 minuts a peu de l'inici de la ruta. Després baixarem a peu pel camí de la Torre Salvatana.

A mitjans del mes de març el parc agrari del Baix Llobregat es vesteix de color per donar la benvinguda a la primavera.

Aquesta és una excursió molt senzilla per a tota la família que podem fer a peu i fins i tot en cotxet, ja que és molt planera. Si bé podem fer-la en qualsevol època de l'any, nosaltres recomanem fer-la entre els mesos de març i abril, ja que és quan floreixen els arbres fruiters i podrem veure així el paisatge en tot el seu esplendor. Hi trobarem grans extensions de perers i presseguers entre les plantacions de carxofes.

Hi podem arribar fins i tot en transport públic, ja que l'excursió la iniciarem tot sortint de l'estació de ferrocarrils Colònia Güell. A ma dreta trobarem una rampa per on podrem baixar cap el Parc Agrari. Els camins formen part de l'Anella Verda de Sant Boi.

L'Anella Verda fa un total de 16 kilòmetres. S’inicia a la zona museística i recorre la llera del riu Llobregat i camins forestals fins al parc de la Muntanyeta. Nosaltres però, només en recorrerem un tram, que és el que travessa el Parc Agrari i que son poc més de 3 kilòmetres.

Si voleu aprofitar i completar l'excursió, tot tornant podeu passar de llarg l'estació de ferrocarrils i pujar pel camí de la Torre Salvatana fins arribar a la Colònia Güell.

Si decidim fer la ruta en bicicleta podem aventurar-nos i fer més recorregut de l'Anella Verda fins arribar a l'Ermita de Sant Ramón. Cal tenir en compte però que fa pujada, però les espectaculars vistes que hi ha des d'allà dalt valen la pena l'esforç

Fitxa tècnica

Distància i Temps

3 Km
45 minuts

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

Camí planer i ben asfaltat

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?

Aprendrem sobre la floració dels arbres fruiters i podrem veure l'activitat agrícola del Baix Llobregat