Era Artiga de Lin i Uelhs deth Joeu

Com arribar?

Iniciarem la ruta al pàrquing dels Uelhs deth Joeu.

Des de Vielha ens dirigim al poble des Bòrdes que està a uns 10 Km.  A Es Bòrdes prenem un trencall direcció a Artiga de Lin prenent un camí rural mig asfaltat però que es pot passar amb el cotxe i en uns 8 o 9 Km més arribem al pàrquing.

La vall de l'Artiga de Lin està considerada com un dels paissatges més bonics de la Vall d'Aran. Extensos prats, una vegetació molt diversa, salts d'aigua i altíssims pics de fons fan d'aquesta excursió tota una joia per a la vista.

Iniciarem la ruta al pàrquing dels Uelhs deth Joeu i seguirem el  camí que ens durà al mateix salt d’aigua dels Uelhs deth Joeu, una espectacular cascada amb aigua glaciar de l’Aneto. Si seguim el camí trobarem un pont metal·lic que haurem de travessar i ascendirem per un sender amb esglaons de tronc que passa enmig del bosc. Tot seguint el camí arribarem a un portal de pedra que dóna entrada al Pla dera Artiga de Lin on hi trobarem el riu Barranc donis Puis. Si seguim el sender als peus del Còth deth Hòro hi veurem el Refugi dera Artiga de Lin.

Si optem per fer el recorregut circular baixarem per la ruta asfaltada que ens durà de nou al punt d'inici.

Al llarg del camí d’asfalt hi trobem una zona de pícnic amb barbacoes i taules a la riba del riu, a més d’un refugi-restaurant on podrem fer una parada per recuperar forces tot gaudint de les meravelloses vistes.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

2,5 km
1 hora

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

No, hi ha un tram amb esglaons

Zones de pícnic i parcs

Al llarg del camí d’asfalt de tornada hi ha una zona de pícnic amb barbacoes i taules a la riba del riu, a més d’un refugi-restaurant

Què aprendrem?

  • Vegetació de muntanya
  • Construccions tradicionals de muntanya
  • Partimoni Cultural de la Vall d'Aran