Els Estanys de Setut

Com arribar?

Per arribar al refugi de Pradell, arribarem en cotxe fins a les pistes d'esquí de fons de Lles de la Cerdanya, a uns 5 km de la població. A continuació prendrem la pista forestal que es troba darrere del refugi del Cap del Rec situat a l'inici de les pistes d'esquí i hi transcorrerem uns 5km. Aquesta pista però, és només transitable en cotxe a l'estiu. Trobarem el refugi enmig d'una praderia.

Aquesta setmana us convidem de nou a fer una excursió per la Cerdanya, per un indret d'una gran riquesa natural i un elevat valor paisatgístic. Aquest cop però, es tracta d'una ruta un pèl més exigent del que acostumem a fer però que de ben segur farà gaudir els infants més grans visitant els estanys d’origen glacial i la fauna i flora típica de l’alta muntanya pirinenca.

Iniciarem la ruta al refugi de Pradell, un refugi de muntanya a 2.115m d'alçada situat al municipi de Lles de Cerdanya, on s’hi arriba per la pista que va de Cap de Rec a les Pollineres i els Llacs de la Pera. Es tracta d'un refugi tancat però que, si volem, hi podrem accedir demanat les claus al refugi Cap del Rec o directament a l'ajuntament de Lles de Cerdanya.

Al costat del refugi hi trobarem un petit espai on aparcar el cotxe.

Iniciarem el camí de pujada seguint les indicacions i els senyals grocs amb el número 19, en direcció a la Tossa Plana de Lles. Després de passar per un tram de bosc alpí de pi negre i neret, arribarem al pla de les Someres. Una pujada curta però de mitja intensitat i amb pedres, que valdrà la pena quan veiem les espectaculars vistes que ens hi trobarem de les muralles calcàries de la cara nord de la serra del Cadí. Un cop arribats a l'alçada de l'estany conegut amb el nom de "la Bassota", hi passem per sobre per pujar fins a l’estany gran de Setut.

 

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

6,8 Km
3 hores

Nivell de dificultat

Mig

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

Es tracta d'una ruta amb desnivell i roques

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?

  • Estanys d'origen glacial
  • Vegetació i fauna típica de l'alta muntanya pirinenca