El Sot de l’Infern al Montseny

Com arribar?

Es pot deixar el cotxe a Àrea d'esplai de la plana del Coll (Fogars de Montclús) que es troba a la carrereta de Sant Celoni al Turó de l'Home, km 10,8, just al costat del Càmping de Fontmartina.

El Parc Natural del Montseny és sempre una aposta segura si el que volem és passar una molt bona estona familiar.

En aquesta ocasió, el que us proposem és una ruta familiar al Sot de l'Infern.  Un recorregut perfectament senyalitzat (número 32) que ens permetrà gaudir d'una espectacular panoràmica del Turó de l'Home, el Castanyer Vell que fa d'aquesta zona un lloc molt característic i, finalment,, el soroll de l'aigua ens indicarà que estem arribant el nostre destí.

El Sot de l'Infern ens transmet, en parts igual, solitud en la seva màxima expressió i llibertat. Una sensació increïble per arrancar aquest 2023!

Són un total de 6 km, 3 d'anada i 3 de tornada pel mateix camí. Arranquem pel petit sender que neix al costat del camping tot dirigint-nos al bosc. S'obrirà el camí tot passant les denses alsines. Excavats al marge de la pista trobem dos antics forns de carbonet. El carbonet s'obtenia de les branques primes i dels troncs dels arbustos del sotabosc.

Quan haurem arriba al punt més baix del Sot de l'Infern significa que ja hem arribat al destí. Esperem que quan gaudiu de la ruta per la cascada hi baixi una bona tirada d'aigua!

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

2.9 km
4h

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

No.

Zones de pícnic i parcs

Zona propera de picnic aquí

Què aprendrem?

  • Història Castanyer Vell
  • Varietat vegetació
  • Antic forns de carbó
  • Cabanyes de troncs