El Santuari de Montgarri

Com arribar?

Arribar al Pla de Beret és molt senzill. Cal dirigir-se cap a la població de Baqueira i seguir les indicacions que ens porten fins al Pla de Beret, a l'hivern ocupat per les pistes d'esquí de Baqueria-Beret.

Ruta circular de baixa dificultat des del Pla de Beret tot seguint el curs del riu Noguera Pallaresa.

Iniciarem l'excursió a l’aparcament del Pla de Beret i anirem  tot seguint les indicacions travessant prats de pastura i després endinsant-nos pel bosc. Travessarem diversos torrents i, després de creuar l’Arriu Horcalh, arribarem a la bòrda Es de Cabau. Seguint el camí en poc temps arribem al refugi i al Santuari de Montgarri. Es tracta d'una bonica i senzilla església construïda sobre una antiga ermita romànica del segle XI actualment inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Travessarem el pont i agafarem a la dreta la pista que puja des d’Alós d’Isil. Continuarem el nostre ascens pels boscos d'avet fins arribar de nou al Pla de Beret.

La imatge de la Verge de Montgarri va ser descoberta per un pastor quan un dels seus bous s'agenollava constantment en un mateix lloc. Intrigat, va iniciar una investigació i va quedar sorprès en descobrir la imatge. Aquesta va ser proclamada patrona dels pastors, i en honor seu es va construir una capella. Amb el temps, va ser erigit el Santuari per venerar-la.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

12,6 km
3 hores

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

Camí irregular i pedregós

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?

  • Vegetació de muntanya
  • Construccions tradicionals de muntanya
  • Partimoni Cultural de la Vall d'Aran