El Camí del Riu Segre

Com arribar?

Iniciarem la ruta al Parc de la Mitjana, a les afores de la ciutat de Lleida

El Camí del Riu és una ruta tranquil·la i molt senzilla que segueix el marge del riu Segre. Des del Parc de la Mitjana de Lleida, seguint el marge dret del riu arribarem a als Aiguamolls de Rufea, uns aiguamolls artificials de gran interès ecològic i social, i a l'ermita de Butsènit, un espai protegit com a bé cultural d'interès local.

Podem fer la ruta tant a peu com en bicicleta, tot i que per a fer-la amb infants nosaltres recomanem aquest últim mitjà ja que son gairebé 17 km.

Iniciarem la ruta al Parc de la Mitjana, considerat com el pulmó verd de Lleida. Té una extensió de més de 90 hectàrees i es troba dins un extens bosc de ribera, una àrea natural sorpenent i humida molt freqüentada per les famílies.

Dins el parc hi trobem La Carbonera, una àrea de lleure amb una ampla zona de picnic, i el Centre d'Interpretació de la Mitjana, que ofereix visites guiades i acull una exposició permanent i audiovisual sobre el parc.

Tot seguint el marge dret del riu Segre podrem descobrir el seu valor com a corredor ecològic i territorial. Podrem observar el bell paisatge de ribera format per xops, àlbers, verns i freixes i gran quantitat de fauna, sobretot aus com ara ànecs coll-verd, gallinetes d'aigua, martinets blancs i el bernats pescaires.

Un cop arribem als Aiguamolls de Rufea hi trobarem llacunes i observatoris amb unes vistes privilegiades on podrem observar els animals sense ser vistos.

 

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

17 km
1 hora i mitja

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

Camí senzill adaptat per a vianants i ciclistes

Zones de pícnic i parcs

Al Parc de la Mitjana trobem La Carbonera, una àmplia àrea de picnic localitzada a unos 500 metres de l'entrada del parc.

Què aprendrem?

  • Vegetació de ribera
  • Fauna d'aiguamolls