El Bosc Encantat de Gurb

Com arribar?

Aparcarem el cotxe a l'entrada de la parròquia de Sant Andreu de Gurb. Per arribar-hi no s'ha d'entrar a Gurb, hem de passar per la C-17 direcció a Sant Bartomeu del Grau.

L'excursió pel Bosc encantat de Gurb és un petit recorregut per un bosc planer que voreja el Torrent del Sitjar, ideal per gaudir amb els petits de la casa.

Es tracta d'una ruta de nivell fàcil i plena de màgia i sorpreses pels infants. Durant l'excursió trobareu nombroses figures tallades en fusta obra del Grup Fem Camí, que representen animals de tota mena, éssers fantàstics com fades i dracs, famosos monuments com una portalada de la Sagrada Família, cartells amb frases que conviden a reflexionar, un forn d'obra... No totes les figures es descobreixen a simple vista, n'hi ha que s'amaguen entre les plantes o que estan penjant dels arbres! Als nens els hi encantarà anar descobrint tots els habitants que té aquest bosc.

El recorregut no és circular així que si voleu veure totes les figures del bosc, a la figura del drac de Komodo haureu d'agafar el camí de la dreta i després retrocedir. Si voleu anar a la zona de pícnic, heu d'agafar el camí de l'esquerra del drac, on acaba el bosc.

Des de la zona de pícnic podeu completar la visita amb la pujada al Castell de Gurb (a 845m d’alçada) i visitar la Creu de Gurb, però l’excursió es complica pels més petits. Es tracta d’un cim dins de la llista dels "100 cims essencials" de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. El castell data del s. IX i va ser construït com a punt de vigilància. Actualment, només hi trobareu les bases dels murs de la torre central. El camí fa pujada i el terreny és irregular amb un fort desnivell. Una vegada a dalt, les vistes de la plana de Vic són espectaculars. Trobareu una taula d'orientació on podreu consultar tots els pobles i muntanyes que es veuen des del mirador, entre d'altres el Montseny, el Pedraforca i Montserrat.

En el camí trobareu la Font de Sant Roc. L'aigua no és potable, així que recomanem que porteu la vostra cantimplora plena.

En els mesos d'estiu, el Torrent de Sitjar acostuma a estar sec.

Fitxa tècnica

Distància i Temps

1,2 Km
45 minuts

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

És un camí amb poc desnivell que permet accedir-hi amb cadires de rodes i cotxets. No està adaptada la pujada al castell i la creu

Zones de pícnic i parcs

Hi ha una zona de pícnic amb dues taules de pedra al costat del Torrent del Sitjar. Per arribar-hi s’ha de seguir el camí que trobareu a l’esquerra de la figura del drac de Komodo.

Què aprendrem?

  • Nom de la fauna i flora de l’entorn amb els cartells de fusta
  • Nom d’animals de tota mena
  • Monuments famosos
  • Visita a un forn d'obra