Del Mirador dels avions fins el Mirador del semàfor al Delta del Llobregat

Com arribar?

Aparcarem el cotxe a l'Àrea d'Estacionament dels Horts Lúdics. Un pàrquing totalment senyalitzat i preparat. No és molt gros, per tant, es recomana anar amb temps.

És ideal perquè té una ubicació propera a la ruta i el Delta, la qual cosa fa que no perdis el temps fins a iniciar el recorregut.

Un pulmó natural a un pas de Barcelona!

Sembla que l'hivern, hivern, allò que coneixem com a fred de veritat, està arribant a compte gotes. És per això que des del Portal d'Activitats Educatives de Catalunya us recomanem una #rutaenfamilia per aprofitar els magnífics rajos del sol d'hivern amb unes vistes espectaculars.

I és que el Delta del Llobregat és un espai natural ideal. Tant sigui de bon matí com ben entrada la tarda com estiu o hivern.

El Delta del Llobregat és un paisatge protegit per la Xarxa Natural 2000, per la seva riquesa ecològica i paisatgística. Són prop de 1.000 hectàrees entre el massís del Garraf i Montjuïc que conserva una de les zones humides més importants de Catalunya.

Aquesta excursió és apta per anar a peu o amb bicicleta, la qual cosa permetrà a cada membre de la família tirar el seu millor "motor" per acabar la ruta amb bon peu. Comencem la ruta des de l'àrea d'estacionament, seguint el Canal veí de la Bunyola hi ha un camí de vianants- bicicletes.

tot recte i sense pèrdua. Està perfectament senyalitzat. Pocs minuts després (1 km) arribem al Mirador dels Avions del Prat de Llobregat. 

El Mirador està totalment preparat per gaudir de les vistes dels avions que surten i arriben a l'aeroport. El soroll és intens, però ràpidament t'acostumes. No tingueu por, hi ha

Seguim el camí recte, direcció a la platja, fins arribar al final, a la Torre de la Bunyola (20 minuts més uns 1.7km) , una preciosa torre-mirador de fusta que et permet contemplar el Delta des de l'altura i amb perspectiva. Preciós!

Des del Mirador de la Bunyola, podem contemplar al costat dret (mirant al mar) l'Antiga Caserna de la Policia d'aleshores. Un edifici històric en runes, però visitable que data del segle XIX i es va construir per tal de controlar la costa, els pirates i tot el contraban que hi havia.

Si seguim la nostra ruta, arribarem al Mirador del Semàfor, parada final de la nostra primera part del recorregut (450 m més). Un majestuós edifici regentat per una passarel·la de fusta amagada per la immensa vegetació de la zona. Aquest edifici data de l'any 1887 i s'utilitzava per regular el trànsit marítim.

Avui en dia està en ruïnes, però es pot visitar i  fins i tot pujar a dalt de tot.

I aquí s'acaba la nostra ruta, però ara toca tornar. El recorregut serà el mateix però de forma inversa. La recompensa serà arribar a la zona d'estacionament on hi ha una zona infantil uns metres més amunt amb zona de pícnic.

 

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

4.6 km
3h

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

Si, totalment

Zones de pícnic i parcs

Uns metres més amunt de la zona d'estacionament hi ha una zona infantil amb zona de pícnic, ideal per descansar i recuperar forces.

Què aprendrem?

  • PINEDES LITORALS: Són una de les més importants del país sobre dunes de pi pinyoner.
  • AVIFAUNA, IMPORTANCIA INTERNACIONAL: S'hi han citat més de 350 espècies diferents.
  • RUTA MIGRATÒRIA DEL MEDITERRANI OCCIDENTAL: Essent el punt de connexió entre Europa i Àfrica, els ocells migratoris i les tortugues d'aigua autòctones hivernen a la zona.
  • GAVINA CORSA. Important colònia de gavina corsa acullint moltes espècies protegides escasses com el corriol comanegre, la garsa de mar o el sargantaner petit.