De Lles de Cerdanya a Mussa

Com arribar?

Per la C-16 arribarem a Riu de Cerdanya. D'allà agafarem la N-1411 i seguirem per l'Eix Pirinenc (N-260) fins arribar a Lles de Cerdanya.

Iniciarem la ruta pel camí que trobarem a la dreta de la fonda Domingo que trobarem al carrer Travessera, a pocs metres de la Plaça Major.

Iniciarem la ruta a Lles, un petit poble situat a la comarca de la Cerdanya davant de la majestuosa Serra del Cadí.

El camí que seguirem és molt senzill i de baixada, perfecte per a fer en família. Seguirem el sender 42 que trobarem a la dreta de la fonda Domingo. No haurem de patir amb les indicacions, ja que tot el camí el trobarem ben indicat amb marques grogues.

Al llarg del recorregut hi trobarem antigues bordes que ens recordaran l'activitat ramadera de la zona i les parets de pedra, records de l'activitat agrícola del passat, on fa anys hi havia rics conreus i camps de vinyes. Es tracta a més, d'una excursió que travessa espessos boscos de roure que ens proporcionaran prou ombra com per a fer-la en mesos de més calor.

Creuarem la carretera d'Aranser i, una mica més endavant, trobarem el Pont del Diable, un pont de pedra protegit com a Bé Cultural d'Interès Local que ens permetrà creuar el riu del Molí. En l'arxiu que trobareu en la columna de la dreta d'aquest article podreu trobar una mica més d'informació sobre la llegenda que envolta aquest pont.

Continuarem el camí tot seguint la baixada d'un petit rierol i, en poca estona arribarem al poble de Mussa (o Músser). A la plaça del poble trobarem una font d'aigua potable on podrem omplir les nostres cantimplores i refrescar-nos una mica.

Mussa és un poblet meravellós que encara conserva l'encant i els costums de molts anys enrere amb les cases de pedra, una plaça major d'estil medieval, patis interiors molt ben conservats i l'Església romànica de Santa Maria amb data del segle XII.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

3,2 km
1 hora

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

Tot i ser una ruta senzilla travessarem boscos i potser alguna zona una mica enfangada

Zones de pícnic i parcs

Al punt de sortida, al poble de Lles de Cerdanya trobarem un mirador amb unes precioses vistes al Cadí on podrem fer un picnic i recarregar energies per començar la ruta.

Què aprendrem?

  • Flora i fauna dels Pirineus
  • Activitat ramadera i agrícola de la zona
  • Mites i llegendes de la zona