Coves de Can Riera a Torrelles de Llobregat

Com arribar?

Hi ha vàries rutes i per tant, vàries opcions d'aparcament, però la que nosaltres recomanem és estacionar el cotxe al pàrking del Centre d'Esports Municipals de Can Roig, Fent servir la Plaça dels Països Catalans com a punt de partida.

Amb aquest sol, aquestes temperatures i que és primavera, comencen les ganes de fer rutes amb un encant especial. I és que les Coves de Can Riera de Torroella de Llobregat és un d'aquests destins. Un tresor natural que consisteix en una cavitat de pedra argilenca i sinuosa de parets vermelles.

Aquest espectacle està compost per tres coves naturals. La primera és la més fàcil d'arribar-hi i accedir-hi però també la menys impressionant. Les altres dues coves superiors són la raó de ser d'arribar a el cim de la ruta. Una autèntica meravella.

I com s'han format aquestes coves?

Aquestes grutes de parets d'argila han sigut modelades durant segles gràcies a la pluja i el vent, creant aquest espectacle ple de formes capritxoses.

Aquesta ruta que us proposem està a només 30 quilòmetres de Barcelona. És una ruta senzilla i ideal per fer amb la família. És senzilla i molt agradable de fer. Tot i això, cap a la part final de la ruta, ens haurem d'esforçar una mica més a "escalar" per acabar d'arribar.

Comencem doncs la ruta, agafant el camí de l'esquerra de la zona d'aparcament del Camp Municipal Cal Roig en direcció a Collet de Ca Riera. Aquesta ruta no està senyalitzada, però si té un camí molt orientatiu per anar fent. Després de caminar aproximadament una hora i mitja arribem a una zona més abrupta amb amplis mantells de molsa.

La ruta, a mesura que vas guanyant metres a la muntanya, es va "complicant" una mica més. Sempre amb precaució i utilitzant les mans als últims trams. El camí penetra per senderes frondoses plagades d'arbustos, enormes cactus i amplis mantells de molsa.

Un cop arribem a les coves, només ens cal treure la càmera de fotografia i gaudir de les vistes i la sensació d'estar a l'altra punta de món o formar part d'una autèntica pel·lícula de Hollywood.

 

PD. RECORDEU QUE SEMPRE QUE TROBEM UNA VALLA, L'HEM DE TORNAR A DEIXAR TANCADA.

AQUESTA RUTA TÉ LIMITACIONS, CONSULTEU L'ESTAT ABANS DE SORTIR.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

7 km
3-4hores

Nivell de dificultat

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

No està adaptat.

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?