Cirerers en flor a Sant Climent de Llobregat

Com arribar?

Podem inciar la ruta des del centre de Sant Climent de Llobregat o apropar-nos fins la Masia Can Molins i deixar aparcat allà el cotxe.

Una de les grans celebracions que s'hi fan cada any al Japó és el Hanami, un gran festival per gaudir de la bellesa de la floració dels cirerers.

A casa nostra també tenim l'oportunitat de gaudir d'aquest espectacle de la natura a escassos 20 minuts de Barcelona, visitant els camps de cirerers de Sant Climent de Llobregat. I és que aquest poble del Baix Llobregat és un dels més importants de Catalunya pel que fa a la producció de cireres.

Nosaltres vam tenir l'oportunitat d'anar-hi el cap de setmana passat i ja hi vam trobar molts cirerers en flor però el seu màxim esplendor és a principis del mes d'abril. Fins i tot, per aquelles dates, els mateixos pagesos del municipi fan visites en grup guiades. Així que per a les properes setmanes us recomanem aquesta ruta on de ben segur gaudireu grans i petits.

Per poder gaudir de les cireres però, caldrà esperar fins el mes de maig. Cada diumenge de maig a la plaça de la Vila hi ha mercat de pagès on s'hi poden comprar cireres i a finals de mes hi té lloc la Fira de la Cirera.

Començarem la ruta des del centre de Sant Climent i anirem direcció la masia de Can Molins. A l'arribar a la riera creuarem el pont i seguirem el camí que voreja la masia. Al revolt girarem cap a l'esquerra i només haurem de seguir el camí que puja cap el Montbaig. Als pocs metres, començarem ja a veure els camps de cirerers.

Hi ha un tram que fa molta pujada i el camí és pedregós. Si bé la resta de la ruta és bastant planera no recomanem fer l'excursió amb el cotxet.

Als peus de l’ermita de Sant Ramon, si agafem algún dels camins cap a la dreta arribarem a l'ermita, però si seguim recte arribarem a l’estret de les Roques i al pont que travessa la carretera entre Sant Climent i Sant Boi, trobant-nos a mà dreta amb una barraca de pedra seca.

Creuarem el pont i, si anem cap a dalt la carena i agafem el camí que queda a mà esquerre, tornarem cap a Sant Climent.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

2 km
45 minuts

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

No, hi ha un tram ascendent i bastant pedregós

Zones de pícnic i parcs

No n'hi ha

Què aprendrem?

  • La floració dels cirerers
  • Les construccions i la vida de pagès