Camí de Ronda de Sant Feliu de Guíxols a la platja de Sant Pol

Com arribar?

Per arribar a l'inci del tram del Camí de Ronda que estem proposat es troba al pàrquing de davant del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, just davant a la platja de Sant Feliu, al passeig marítim.

El Camí de Ronda és, ha sigut i serà una opció excel·lent els 365 dies de l'any. La ruta del Camí de Ronda és un recorregut per fer a peu que ressegueix l'antic camí de ronda que voreja el litoral de la Costa Brava.

La seva bellesa paisatgística, la flora i l'abrupta geologia de la Costa Brava fa que aquesta ruta sigui un autèntic paradís.

En aquesta ocasió, hem decidit que una bona opció en fer amb família és el tram de Sant Feliu de Guíxols a la platja de Sant Pol.

El recorregut comença al Port Marítim de Sant Feliu de Guíxols. Abans de començar a caminar, podrem veure la prespectiva total de Sant Feliu, la Caseta de Salvament de Nàufrags de l'any 1897 i l'annex del Museu d'Història. Amb aquesta preciosa estampa, comencem! :)

Seguint el camí (GR-92) veurem que la gran majoria del recorregut transcorre per corriols estrets, desnivells, pujades i baixades continues, i a vegades una mica tècniques. En algunes ocasions també caminarem per passejos marítims, platges i per trams completament plans.

Trobarem, durant el llarg d'aquest primer tram del recorregut, diferents Miradors. Primer el de les Peixateres i després el de les Triadores (dins d'un quiosc). També veurem precioses urbanitzacions i penya-segats que es convertiran en localitzacions perfectes per les nostres fotografies.

Continuant el Camí de Ronda, arribem a la Cala Molí. A aquesta zona hi ha una opció extra per als més aventurers. Aquí es pot fer una Via Ferrata Cala del Molí a peu de platja que et permet tenir aquelles vistes impossibles d'oblidar (500 metres de Via Ferrata de recorregut)!

Quan hem agafat forces per seguir i tenim totes les fotografies de tots els angles, continuem la ruta entrant a l'Espai d'Interès Natural del Paisatge de la Volta l'Ametller.

Aquest tram ens sorprendrà, ja que canvia totalment la vegetació i, per tant, la perspectiva del que veiem. Les zones frondoses (pins pinyers) i més boscoses es converteixen amb les protagonistes. Aquesta zona rocosa i densa està protegida dins el Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN).

Tot seguit, arribem al punt més alt, el Mirador del Molar al costat de la Punta del Cap de Mort.

Continuem caminant i baixem a l'altura de l'aigua, caminant per les platges com la dels Mussols, la del Peix o del Maset, entre altres. Cert és que aquesta zona és més urbanitzada. Tot i això, no li treu encant a la ruta.

Posterior això, ja arribarem a la platja de Sant Pol i haurem fet ja, el camí d'anada.

La platja de Sant Pol és una badia oberta al mar amb aigües poc profundes. Formada per la deposició de sorres provinents de les dues rieres que desemboquen a la badia: la Riera de Sant Pol i la Riera de S’Agaró.

Una bona opció és fer un bon dinar i continuar cap a casa amb la panxa plena.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

2,40 km
1h 30 min (anar)

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

no, hi ha escales i zones amb pedres

Zones de pícnic i parcs

Durant el nostre recorregut, trobarem a la Cala Jonca, una zona de pícnic amb unes taules amb vistes al Mediterrani. Un lloc ideal per fer parada, i simplement, observar.

Què aprendrem?

  • VEGETACIÓ: pi blanc, falguera, romaní, càdec, yuca...
  • FAUNA: garses, pit-roig, tórtora, gatx, gàbia argentat, gavines, corb marí...
  • MAR: esculls que sobresurten de l'aigua cristalina i poc profunda que permet observar la riquesa subaquàtica que tenim!