Camí de Ronda de Salou

Com arribar?

El monument de Pilons és un monument molt destacat de Salou. Així que l'inici del recorregut serà senzill de trobar. Ara bé, tot serà saber si volem arribar-hi amb transport públic, amb cotxe i aparcar a qualsevol pàrking o bé a peu perquè som de la ciutat.

Qualsevol opció és bona només recordar que en època d'estiu Salou és una ciutat molt turística i costarà més trobar estacionament.

Una ruta que ens fa molta il·lusió destacar el dia d'avui és el recent Camí de Ronda de Salou. Un recorregut de gairebé 6.5 km per tota la costa daurada que et permetrà gaudir de les vistes del mar i de la fantàstica ciutat. Un sender que recorre, de punta a punta la ciutat. Des del monument de Pilons (la zona més septentrional de la platja de Llevant) fins a replanells (Cap de Salou).

Històricament, el Camí de Ronda eren utilitzats per vigilar la costa i els pescadors. La recuperació d'aquestes instal·lacions fa que es pugui passejar de nou per punts que feia molts anys que era impossible.

Iniciem el recorregut des de Pilons, on ja les vistes són espectaculars i el monument de la "vela" de l'artista Antoni Roselló ens permet tenir unes boniques fotografies de record. Aquest monument simbolitza la unió entre la terra, el mar i el vent.

Seguim el recorregut, direcció nord i poc després trobarem la Cala Capellans, una famosa cala de Salou que ens indicarà que anem per bon camí. Continuem cap a Platja Llenguadets des d'on podrem observar els búnquers que es van construir durant la Guerra Civil.

Arribem, doncs, a l'últim tram, segurament el més agraït, ja que és la zona de la Platja Llarga, lloc poc turístic i més idíl·lic.

Hem de tenir en compte que tot i que el recorregut és al litoral del mar, hi ha una altura màxima de 77 m respecte al mar. Tot i això, és un recorregut molt adaptable per fer amb família.

RECORDEU!

Que els camins de ronda tenen bona part sense zona d'ombres, per tant, cal portar una bona protecció solar, gorra i aigua per anar-se hidratant.

 

 

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

9 km
3h

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Lineal

Camí adaptat?

Sí, està adaptat.

Zones de pícnic i parcs

A la platja dels Capellans hi ha un zona de pícnic a l'ombra que serà un punt ideal per agafar forces.

Què aprendrem?

  • LITORAL DE LA COSTA DAURADA
  • CIUTAT DE SALOU
  • MONUMENTS I ESCULTURES