Bassa d’Oles

Com arribar?

Des de Viella i anirem fins a Gausac a només 1 km. Des d'allà agafarem una pista asfaltada que travessa el bosc de Varicauba i seguirem les indicacions que ens porten fins a la Bassa d'Oles.

La ruta que proposem avui és una excursió molt senzilla d'aproximadament una hora pels voltants de la Bassa d'Oles. Es tracta d'un preciós paratge envoltat d’un bosc d’avet i pi vermell on no és estrany descobrir els rastres de l'abundant fauna que hi habita.

Iniciem la ruta pel camí de l’esquerra del Refugi dera Piusa, des de l'aparcament de la Bassa d'Oles i seguirem la senyalització amb marques grogues i blanques fins a la Bòrda dera Vila. Des d'allà travessarem els prats de pastura que queden a mà dreta fins arribar a una primera cabana rehabilitada que ens servirà de punt de referència per la tornada. Seguirem pels prats de pastura tot apreciant el paissatge i les meravelloses vistes panoràmiques.

A la tornada desfarem el camí fins arribar a la primera cabana que deixarem a mà dreta. Travessarem el bosc de pi vermell fins tornar a la pista que rodeja el llac fins a tornar al punt d'inici.

Powered by Wikiloc

Fitxa tècnica

Distància i Temps

2,3 Km
50 minuts

Nivell de dificultat

Baix

Tipus de ruta

Circular

Camí adaptat?

Tot i que és una ruta senzilla el camí és irregular i pedregós

Zones de pícnic i parcs

Què aprendrem?

  • Vegetació de muntanya
  • Construccions tradicionals de muntanya
  • Partimoni Cultural de la Vall d'Aran