Avui us portem una recepta deliciosa, senzilla i ideal per fer amb els més petits de la casa: panellets! Hi ha moltes receptes per internet, però aquesta és ràpida, amb ingredients bàsics i queda boníssima 🙂 Ideal per famílies amb nens que no tenen massa temps ni busquen el panellet excel·lent:
Ingredients per la massa:
500 grams d’ametlla molta
300 grams de sucre blanc o 350 gr de panela (ja és menys que la recepta original)
180 grams de patata o moniato
1 rovell d’ou
Ratlladura d’1/4 de llimona (li dóna un toc boníssim)
Instruccions per la massa:
Bull les patates o moniatos i quan encara estan calents afegeix el sucre i el rovell, remena i premsa bé amb una forquilla fins a aconseguir una pasta ben fina.
Afegeix la resta d’ingredients i remena bé fins que quedin ben integrats (potser caldrà afegir l’ametlla poc a poc)
Fes un cilindre gruixut de massa, embolicar amb un drap net i deixar reposar a la nevera tota la nit.
Panellets de pinyons
Bat un ou i barreja amb els pinyons.
Agafa el tros de massa que vols dedicar als panellets de pinyons, fes les boletes i enganxa els pinyons amb les mans. Et serà més fàcil si et rentes i t’eixugues les mans cada 2-3 panellets.
Escalfa el forn a 200º i posa els panellets sobre paper vegetal uns 10 min fins que quedin els pinyons una mica torradets*
Panellets de coco
Necessitaràs 200 g de coco ratllat aprox.
Agafa un terç de la massa preparada i barreja-la amb 100 g de coco..
Quan ho tinguis ben barrejat pots fer la forma que t’agradi: piràmides, boletes…
Arrebossa els panellets amb el coco restant i posa’ls al forn durant uns minuts fins que quedi la punta i la base torradeta.
Panellets d’ametlla
Amb la massa freda, fer la forma que més t’agradi. Habitualment es fan allargadets però a nosaltres ens agrada fer boletes.
Arrebossa el panellet amb l’ametlla trossejada fins que quedi ben homogeni.
Pinta els panellets amb ou batut i posa’ls al forn fins que quedin dauradets. **
* Els panellets, en general, s’han de torrar, no coure. Això vol dir que els has de tenir al forn el temps just per daurar-los (uns 8-10 min a 180-220 graus). Si els tens més temps el massapà s’assecarà i es pot desfer.
**També pots barrejar l’ametlla trossejada amb ou batut i almívar i arrebossar els panellets, després no caldrà pintar amb l’ou.
BONA CASTANYADA!