La millor recepta de panellets!

Avui us portem una recepta deliciosa, senzilla i ideal per fer amb els més petits de la casa: panellets! Hi ha moltes receptes per internet, però aquesta és ràpida, amb ingredients bàsics i queda boníssima 🙂 Ideal per famílies amb nens que no tenen massa temps ni busquen el panellet excel·lent: 

 

Ingredients per la massa: 

500 grams d’ametlla molta  

300 grams de sucre blanc o 350 gr de panela (ja és menys que la recepta original)

180 grams de patata o moniato

1 rovell d’ou

Ratlladura d’1/4 de llimona (li dóna un toc boníssim)

Instruccions per la massa: 

Bull les patates o moniatos i quan encara estan calents afegeix el sucre i el rovell, remena i premsa bé amb una forquilla fins a aconseguir una pasta ben fina. 

Afegeix la resta d’ingredients i remena bé fins que quedin ben integrats (potser caldrà afegir l’ametlla poc a poc)

Fes un cilindre gruixut de massa, embolicar amb un drap net i deixar reposar a la nevera tota la nit.

Panellets de pinyons

Bat un ou i barreja amb els pinyons.

Agafa el tros de massa que vols dedicar als panellets de pinyons, fes les boletes i enganxa els pinyons amb les mans. Et serà més fàcil si et rentes i t’eixugues les mans cada 2-3 panellets.

Escalfa el forn a 200º i posa els panellets sobre paper vegetal uns 10 min fins que quedin els pinyons una mica torradets* 

Panellets de coco

Necessitaràs 200 g de coco ratllat aprox. 

Agafa un terç de la massa preparada i barreja-la amb 100 g de coco.. 

Quan ho tinguis ben barrejat pots fer la forma que t’agradi: piràmides, boletes… 

Arrebossa els panellets amb el coco restant i posa’ls al forn durant uns minuts fins que quedi la punta i la base torradeta. 

Panellets d’ametlla

Amb la massa freda, fer la forma que més t’agradi. Habitualment es fan allargadets però a nosaltres ens agrada fer boletes.

Arrebossa el panellet amb l’ametlla trossejada fins que quedi ben homogeni. 

Pinta els panellets amb ou batut i posa’ls al forn fins que quedin dauradets. **

* Els panellets, en general, s’han de torrar, no coure. Això vol dir que els has de tenir al forn el temps just per daurar-los (uns 8-10 min a 180-220 graus). Si els tens més temps el massapà s’assecarà i es pot desfer. 

**També pots barrejar l’ametlla trossejada amb ou batut i almívar i arrebossar els panellets, després no caldrà pintar amb l’ou.  

BONA CASTANYADA!

Loading