Taller a l’aula Flors de primavera
La primavera. Parts de la planta i de la flor. Pol·linització. Plantes aromàtiques.
La primavera. Parts de la planta i de la flor. Pol·linització. Plantes aromàtiques.
Diversitat de trets físics i cultural de la nostra societat. Foment de la igualtat, la convivència, la solidaritat i el respecte per totes les persones que ens envolten.
Dieta Mediterrània. Aliments que la conformen, què en aporten, en quines proporcions se n’ha de consumir i quins beneficis n’ obtenim. Piràmide dels aliments.
Riquesa biològica dels ecosistemes urbans. Espècies vegetals i animals que viuen als pobles i ciutats. La seva importància ecològica.
Aus sedentàries i aus migradores. La migració dels ocells. Anellament. Espècies d’aus migradores i la seva biologia i ecologia. Problemàtiques de la migració de les aus.
Conceptes com: productor primari, consumidor primari, consumidor secundari, consumidor terciari, depredador, etc. Xarxa tròfica. Equilibri alimentari que hi ha entre les diferents espècies.
Biologia i ecologia dels diferents grups de vertebrats terrestres. Espècies més comuns del nostre territori. Problemàtiques que afecten els ecosistemes terrestres.
Biologia i ecologia d’alguns animals. Rastres d’aquests animals. Els rapinyaires. Problemàtiques que afecten els ecosistemes terrestres.
Animals que habiten en un bosc, biologia i ecologia. Problemàtiques que afecten els ecosistemes terrestres.
Nocions bàsiques de cultiu i manteniment d’un hort. Vegetals que cultivem. Quina part ens mengem.