Taller La Cuina dels Ritmes

Taller de Percussió en el que jugarem amb un munt d'"estriments" de cuina. Sí. ho heu llegit bé, estriments, que no és cap altra cosa que estris de cuina utilitzats com a instruments per a fer ritmes!
60 minuts dedicats a la pràctica instrumental, al fenomen sonor i sobretot al ritme, a través dels estris de cuina. Després d'una petita presentació i demostració introductòria, descobrirem aquests instruments culinaris i gastronòmics tot tocant-los, els mateixos alumnes seran els protagonistes i artistes.
La percussió és la família d'instruments més fàcil de tocar, des del punt de vista de la producció del so. Els instruments de percussió són relativament senzills de tocar. Només cal picar, sacsejar, fregar o rascar, per a fer-los sonar. I a qualsevol cuina hi trobarem un munt d'estris per a poder picar i fer ritmes. La música és allà on la vulguem trobar.

Un cop la cuina a punt i a taula parada, repararem una truita: agafarem uns ous, els sacsejarem, els batrem al plat, amb batedors (depenent de l'edat) i ritme!!! A remenar fins que quedin al punt de neu. I després cap a la paella.

A partir d'aquí, anirem coneixent estris de cuina i quins ritmes farem amb cadascun d'ells: olles, cassoles, paelles, morters... a part de culleres, cullerots, bastonets xinesos, batedors, bols, gots didals, tapes, garrafes... Aquests són alguns dels estris de cuina que farem sonar...

Amb les culleres aprendrem a fer ritmes a l'estil irlandès, dues culleres en una sola mà i a poc a poc anirem agafant el so, la pulsació i el ritme.

Deixem que els infants i joves es deixin seduir per la màgia i el joc que suposa el món de la percussió.
Material complementari
Dossier La cuina dels Ritmes
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 25/05/22
Fitxa tècnica
PROF-FAM
INF2
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Formació professorat i families, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Música
ODS
Fins a 1h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Castellà, Català