Vocabulari (Cast)

Activitats per a ampliar el vocabulari adients de P5 a 6è primària. Aprendre a expressar-nos és un competència clau per a comunicar-nos entre nosaltres de manera efectiva. Aprenguem jugant!
Expressar-se de manera correcta és un dels elements claus del llenguatge, ja que per desenvolupar-nos en la societat de manera plena, com s'espera de tots i cadascun de nosaltres, és fonamental saber comunicar-nos de manera efectiva. El llenguatge és l'encarregat de permetre'ns això amb el pas el temps, i per aquest motiu els nadons necessiten utilitzar el plor o els crits per manifestar les seves necessitats, a l'mancar precisament d'aquest llenguatge. Expressar-nos de manera correcta ens permet comunicar els nostres desitjos o problemes de forma molt més efectiva que la que utilitzen els nadons o, fins i tot, els animals per comunicar-se amb aquells que els envolten. Per tant, aquesta capacitat que tenim els humans és molt important i ens correspon a nosaltres mateixos el saber-la aprofitar. La incapacitat de fer-ho pot ser degut a multitud de factors, com ara la timidesa, o trastorns de l'llenguatge permanents o passatgers com la tartamudesa. En aquests casos, serà la disciplina mèdica de la logopèdia l'encarregada de treballar amb aquells que posseeixin aquestes dificultats a l'hora d'utilitzar el llenguatge.

La mera existència d'aquesta disciplina de la logopèdia ens fa veure el que és necessari que resulta aprendre a parlar de manera correcta, ja que tant per a l'estudi i futur desenvolupament laboral, com per al desenvolupament de les relacions familiars i afectives en general, això ens resultarà essencial. Enfrontar-se a l'estudi acadèmic, a una entrevista de treball, o un aniversari o reunió d'amics, pot convertir-se en una cosa difícil i desagradable per a aquell que no sàpiga expressar-se amb els altres de forma convenient, ja sigui per problemes i trastorns o per manca de les eines pertinents.

Per aquest motiu, treballar aspectes com la morfologia o la sintaxi des d'edats primerenques, serà crucial perquè els més petits puguin anar-convertint en ciutadans de ple dret i sense cap dificultat.

*Per accedir al web clica a l'enllaç que apareix a la columna dreta (cal estar registrat)
Més informació

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't
Última actualització: 20/10/21
Fitxa tècnica
3-5
6-7
8-9
10-11
Tipus d'activitat
Recurs online
ODS
Gratuïta
Idiomes
Castellà